Nieuws

11 dagen verkeershinder verwacht A10 Zuid

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, een project dat voor een betere bereikbaarheid van Amsterdam en het noordelijk deel van de Randstad zorgt. Tijdens de werkzaamheden wordt een deel van de A10 tijdelijk verwijderd en vervolgens weer opgebouwd. In de ochtendspits van 3 augustus rijden weggebruikers op een nieuwe, verse laag asfalt.

Afsluitingen en omleidingen

De werkzaamheden beginnen op 22 juli om 22:00 uur en zijn op 3 augustus voor de ochtendspits afgerond. Gedurende deze elf dagen is de A4 en de A10 tussen het knooppunt Badhoevedorp en de oprit S109 RAI afgesloten.

Voor wie normaal gesproken naar de A10 Zuid wil is de A4 ook dicht tussen de knooppunten Badhoevedorp en De Nieuwe Meer. Verkeer vanaf de A9 vanuit Haarlem kan wel via de A4 naar de A10 West, dus richting de Coentunnel.

Verkeer met een bestemming op de Zuidas wordt vanaf knooppunt Badhoevedorp omgeleid via de A9 en de A5, maar kan ook omrijden over de A9, A2 en A10 om vanaf de andere kant een afrit op de Ring Zuid te kunnen bereiken.

Omleidingskaart-afsluiting-A10-Zuid-1800x1240

Snelle berging

In een normale spits rijden zo’n 9.500 voertuigen per uur over de A10 Zuid richting Utrecht. Dit verkeer volgt tijdens de werkzaamheden de omleidingsroute, waardoor het op die route drukker zal worden. Een auto met pech kan dan al snel voor extra oponthoud zorgen. Om de doorstroming zo goed mogelijk te laten verlopen, staan twee extra bergers klaar om voertuigen met pech zo snel mogelijk weg te takelen of slepen.

Pas je reisgedrag aan

We adviseren weggebruikers om – waar mogelijk – tijdens de werkzaamheden het reisgedrag aan te passen. Werk thuis, als dat kan, probeer de fiets te pakken of maak gebruik van het openbaar vervoer. Lukt dit niet, reis dan buiten de spits. Het is ook verstandig om voor vertrek de actuele verkeerssituatie te checken zodat je niet onnodig in de file terecht komt.