Nieuws

Gekantelde vrachtwagen op de A1: weg dicht bij Bathmen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het incident gebeurde dinsdagmiddag rond 17:45 uur. De vrachtwagen was gevuld met 24 ton asfaltcomponent. Dit ligt over meerdere rijstroken en het opruimen ervan zal nog enige tijd in beslag nemen. Ook is er diesel gelekt. Tot de weg weer vrijkomt, is er een omleiding ingesteld vanaf knooppunt Beekbergen: A50, A28 en A37.

Update 18:24 uur

Het verkeer wordt bij afrit Bathmen door weginspecteurs van de snelweg weggeleid.

Update 18:38 uur

Het ingesloten verkeer kan zo langs het incident hun weg vervolgen. De weg blijft dicht.

Tekst gaat verder onder de foto

Ongeval op de A1


Update 19:32 uur

De afhandeling duurt zeker tot na middernacht. Zo moet onder meer het asfalt hersteld worden. Daarnaast vinden bergingswerkzaamheden plaats. We werken hard om rond 22:00 uur weer een rijstrook vrij te geven.

Update 20:09 uur

De lading die nog in het voertuig zat, is eruit gehaald. Zo kunnen de bergers nu beginnen met het rechtzetten van de vrachtwagen.

Tekst gaat verder onder de foto

berging op de a1

Update 20:22 uur

Ga je richting de Duitse grens? Dan kun je omrijden vanaf knooppunt Beekbergen. Voor het incident staat inmiddels een file van 7 kilometer met een vertragingstijd van ruim een uur. Vanaf Deventer kom je hierin terecht.

Tekst gaat verder onder de foto

file a1


Update 21:44 uur

De vrachtwagen staat weer overeind en is van de weg af. Daarnaast zijn de wegwerkers zojuist gearriveerd. Zij gaan aan de slag met een spoedreparatie aan het asfalt. We geven rond 22:15 uur één rijstrook vrij. De andere twee rijstroken gaan eerder dan verwacht open. Dat zal rond 23:15 uur zijn. Dit is de laatste update.

vrachtwagen staat weer overeind