Nieuws

A1 bij Hoenderloo dicht na meerdere ongevallen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Vanaf Barneveld leiden we verkeer richting Apeldoorn om via de A30, A12 en A50.

Ter hoogte van Hoenderloo is een bakwagen gekanteld. Iets voorbij Kootwijk vond tegelijkertijd ook een ongeval plaats. De politie is onderweg voor een vervolgonderzoek, een zogeheten verkeersongevallenanalyse (VOA).

Update 09:41 uur

Voor het ongeval ter hoogte van Hoenderloo is een traumahelikopter opgeroepen. Wanneer deze landt zal het verkeer richting Amersfoort korte tijd stil worden gezet.

Update 09:59 uur

De bakwagen bij Hoenderloo wordt inmiddels geborgen. Het ingesloten verkeer kan dan via de linkerrijstrook weggeleid worden. Dit duurt naar verwachting nog tot 11:00 uur. Bij het ongeval daarvoor is de politie nog bezig met het onderzoek. Dit zal naar verwachting tot 13:00 gaan duren.

Update 11:25 uur

Het onderzoek is afgerond. We gaan beginnen met bergen. Ingesloten verkeer kan er via de linkerrijstrook langs.

Update 13:05 uur

Nabij Kootwijk is opnieuw een ongeval gebeurd. De weg kan voorlopig nog niet vrij worden gegeven.

Update 13:15 uur

Bij het ongeval is een tankauto met zonnebloemolie betrokken. Deze lekt niet, dus we kunnen direct gaan bergen. De weg zal naar verwachting rond 14:30 weer vrij zijn. Tot die tijd blijft de omleiding via de A30, A12 en A50 van kracht. 

Update 13:37 uur

De weg is bij Hoenderloo weer vrij. Ter hoogte van Kootwijk is de rechterrijstrook nog dicht wegens bergingswerkzaamheden. Verkeer kan via de linkerrijstrook langs. De vertraging neemt af. Dit is dan ook de laatste update.