Nieuws

A1 dicht door gekantelde vrachtwagen bij Hoevelaken

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

In de richting van Apeldoorn kantelde woensdagochtend tussen knooppunt Hoevelaken en de afrit Barneveld rond 11:30 uur een vrachtwagen. De vrachtwagen was geladen met stenen. Een groot deel van de lading ligt op de weg, maar een deel is ook op de weg richting Amersfoort terechtgekomen. Hier is ook een ongeluk gebeurd en het verkeer kan daar passeren via de vluchtstrook.

In de richting van Apeldoorn wordt verkeer vanaf knooppunt Hoevelaken omgeleid via de A28, A27, A12 en A30. In de rijrichting van Amersfoort wordt verkeer vanaf Barneveld omgeleid via de A30, A12, A27 en A28.

Update 12:10 uur

De files op de A1 zijn flink. Weggebruikers in de richting van Amsterdam komen bij Voorthuizen in de file en hebben daar zo'n 45 minuten extra reistijd. In de andere rijrichting komt verkeer bij Amersfoort-Noord in de file. Ook daar bedraagt de vertragingstijd zo'n driekwartier.

Vanwege deze oplopende file hebben we ook de omleiding aangepast, namelijk vanaf knooppunt Eemnes via de A27, A12 en A30.

Tekst gaat verder onder de foto.

Situatie op de A1

Update 12:15 uur

In de richting van Amsterdam is alleen nog de linkerrijstrook dicht, maar de file is nog fors. We adviseren om voorlopig de omleidingsroute te volgen.

Update 12:23 uur

Het ingesloten verkeer wordt weggeleid en de politie gaat onderzoek doen. Naar verwachting blijft de weg richting Apeldoorn tot na de avondspits afgesloten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Gekantelde vrachtwagen en de verloren lading A1

Update 13:38 uur

Het ingesloten verkeer is weggeleid en het politieonderzoek is gestart. Weggebruikers in de richting van Apeldoorn worden vanaf knooppunt Eemnes omgeleid via de A27, A12 en A30. In de andere rijrichting adviseren we ook nog om gebruik te maken van de omleidingsroute.

Er wordt hard gewerkt om de linkerrijstrook daar weer vrij te krijgen, maar voorlopig is er alleen de rechterrijstrook nog open. De file bedraagt bijna een uur over 7,2 kilometer.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ongeluk A1

Update 14:29 uur

In de richting van Amersfoort is de weg weer vrijgegeven. Omrijden is niet meer nodig. Er staat nog wel een zogenoemde kijkersfile. De vertraging bedraagt ongeveer een kwartier. De weg richting Apeldoorn is nog wel dicht. Daar zijn we druk bezig met de afhandeling.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Update 16:37 uur

Het politieonderzoek is afgerond en de vrachtwagen is geborgen. Op dit moment wordt gewerkt aan de asfaltreparatie. We verwachten dat de weg om 18:00 uur weer vrij is.

Tekst gaat verder onder de video.

Update 17:31 uur

Eerder dan verwacht zijn de werkzaamheden op de A1 afgerond. De weg is weer vrijgegeven en de omleiding is dan ook van de borden gehaald. Dit was de laatste update.