Nieuws

A1 in beide richtingen dicht na ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij het ongeval raakte de vrachtwagen een pijlwagen. Daarna schoot het autotransport door de vangrail in de middenberm. De 8 personenauto's die op het transport stonden liggen over beide weghelften verspreid. De pijlwagen stond er wegens werkzaamheden.

Inmiddels zijn we begonnen met bergen. We verwachten hier tot 14:30 uur mee bezig te zijn. De weg moet niet alleen vrij- en schoongemaakt worden, ook moet er ruim 150 meter vangrail gerepareerd worden.

Verkeer kan voorlopig het beste omrijden via Zwolle via de A50, A28 en N35 (en vice versa).

Update 11:23 uur

Verkeer richting Hengelo kan inmiddels weer via de rechterrijstrook langs het incident. Richting Apeldoorn is de weg nog dicht. Het bergen gaat nog zeker een uur in beslag nemen. Daarna wordt de geleiderail vervangen. 

Update 14:53 uur

Inmiddels is het bergen afgerond. Richting Apeldoorn kan het verkeer er weer langs. De linkerrijstrook blijft daar nog wel dicht voor het herstel van de vangrail. Richting Almelo gaat het verkeer via de rechterrijstrook. Zodra de vangrail hersteld is kan de weg weer helemaal open. Dit is naar verwachting om 19:30 uur.

Update 16:49 uur

De weg richting Apeldoorn is inmiddels weer helemaal vrij. Richting Hengelo is nog steeds maar één rijstrook beschikbaar. We doen er alles aan de weg zo snel mogelijk weer vrij te geven.

Update 17:24 uur

Richting Hengelo is inmiddels alleen de rechterrijstrook nog dicht. Dit levert geen hinder op.

Update 17:40 uur

Ook de rechterrijstrook is weer terug in het verkeer. De hele weg is weer vrij. Dit is de laatste update.

Visualisatie van de omleiding.