Nieuws

Flinke hinder op de A1 tussen Twello en Deventer-Oost

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De werkzaamheden vinden plaats van zaterdag 11 juli tot en met vrijdag 23 augustus. De huidige rijstroken worden in deze periode versmald, waardoor het verkeer dan aan één kant van de weg over twee rijstroken per rijrichting rijdt. We gaan in de zomer aan de slag om zoveel mogelijk hinder te beperken. In deze maanden rijdt er over het algemeen namelijk minder verkeer op de weg. Toch moeten weggebruikers rekening houden met ernstige verkeershinder door beperkte rijbaancapaciteit. Een belangrijke verkeersmaatregel is namelijk de invoering van het 4-0 systeem. In het filmpje hieronder legt Marlous uit wat dit betekent:

Advies

Rijkswaterstaat adviseert de A1 rond Deventer zoveel mogelijk te vermijden en voor vertrek de actuele verkeersinformatie te checken. Voor vrachtverkeer geldt tijdens de werkzaamheden een inhaalverbod. Op deze pagina lees je de alternatieve routes voor doorgaand verkeer. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten.

Waarom verbreden we de snelweg?

De wegwerkzaamheden zijn het gevolg van toenemend vrachtverkeer op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit zorgt voor flinke vertraging. Veilige en goede doorstroming is belangrijk. Voor zowel economische redenen als voor de bereikbaarheid. Daarom gaan we de snelweg op de A1 de komende jaren verbreden. Na de verbreding heeft de A1 tussen Apeldoorn en Deventer in beide richtingen vier rijstroken. Het verkeer tussen Deventer en het knooppunt Azelo heeft dan per rijrichting drie rijstroken beschikbaar.

Afgesloten op- en afritten

  • Van zaterdag 11 juli tot en met vrijdag 31 juli is de oprit Deventer richting Hengelo en de afrit Deventer-Oost vanuit Apeldoorn dicht
  • Van zaterdag 1 augustus tot en met zondag 23 augustus is de oprit Deventer-Oost richting Apeldoorn en de afrit Deventer vanuit Hengelo afgesloten

Op deze pagina kan je meer informatie vinden over de wegwerkzaamheden op de A1.

File A1 wegwerkzaamheden