Nieuws

A12 bij Ede dicht vanwege ongeluk

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeluk gebeurde maandagmiddag rond 14:30 uur. Om hulpdiensten veilig te laten werken is de weg afgesloten tussen Ede en Oosterbeek. Verkeer richting Arnhem wordt vanaf knooppunt Maanderbroek omgeleid via de A30, A1 en A50. Naar verwachting is de weg rond 18:15 uur weer vrij.

Update 14:55 uur

Achter het ongeluk staat ingesloten verkeer en een file van zo'n 25 minuten over bijna vier kilometer. In de richting van Utrecht is ter hoogte van Ede ook een rijstrook afgesloten om hulpdienstendiensten veilig te laten werken. De vertraging is daar opgelopen tot 15 minuten over 4 kilometer.

Update 15:17 uur

Het ingesloten verkeer, met uitzondering van vrachtwagens, wordt nu via het zogenoemde calamiteiten pad weggeleid. Daarnaast gaat de politie onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. Hier zie je hoe zo'n politieonderzoek in zijn werk gaat.

Update 15:45 uur

De politie is inmiddels bezig met het ongevalsonderzoek. Vanaf Veenendaal komt verkeer richting Arnhem momenteel in de file.

Tekst gaat verder onder de foto's.

C53_censored

Ingesloten verkeer

C55_censored (1)

Verkeer wordt bij Ede van de snelweg weggeleid

lkasjdw_censored

Politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Update 16:17 uur

Naar verwachting duurt de afhandeling van het ongeval tot rond 18:15 uur. Tot die tijd wordt verkeer richting Arnhem omgeleid vanaf knp. Maanderbroek. Die kant op? Check dan onze website voor de actuele vertragingstijd.

Update 17:15 uur

De zoab-cleaner is nu bezig met schoonmaakwerkzaamheden. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond wordt het gestrande vrachtverkeer weggeleid.

Update 17:25 uur

De zoab-cleaner is klaar en het gestrande vrachtverkeer wordt nu weggeleid.

gsghgr

Update 18:15 uur

Het ingesloten vrachtverkeer heeft zijn weg kunnen vervolgen en inmiddels is één rijstrook weer vrijgegeven voor verkeer. Omrijden richting Arnhem is niet meer nodig. Die kant op heb je nu nog 30 minuten vertraging, maar dit zal afnemen. De overige rijstroken worden spoedig vrijgegeven. De file kan dan volledig oplossen.

Update 18:30 uur

De A12 richting Arnhem is weer volledig vrijgegeven. De vertraging neemt af. Dit is de laatste update.