Nieuws

A12 bij Zoetermeer dicht vanwege ongeluk

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Rond 07:30 uur gebeurde dinsdagochtend in de richting van Utrecht een ongeluk. Om hulpdiensten veilig te laten werken, is de weg afgesloten. Rond hetzelfde tijdstip gebeurde in de andere rijrichting ook een ongeluk. Daar is de linkerrijstrook afgesloten. Verkeer in de richting van Utrecht wordt bij knooppunt Prins Clausplein omgeleid via de A4, A13 en A20.

Update 07:54 uur

Het ingesloten verkeer achter het ongeluk wordt weggeleid. Er staat daar nog wel een file van 8 kilometer met een vertragingstijd van bijna een uur. In de andere rijrichtingen moeten weggebruikers ook rekening houden met vertraging. Omdat daar de linkerrijstrook nog altijd dicht is, is de vertraging zo'n 35 minuten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ongeluk A12

Update 08:24 uur

In de richting van Den Haag is de linkerrijstrook nog dicht. De berger is daar al wel aanwezig. Het ingesloten verkeer aan de andere kant is inmiddels weggeleid. Bij de afrit Bleiswijk wordt het verkeer de snelweg afgeleid op dit moment en bij Nootdorp komen weggebruikers in de file. We adviseren verkeer in de richting van Utrecht dan ook de omleiding te blijven volgen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Afgesloten A12

Update 08:37 uur

In beide rijrichtingen worden al bergingswerkzaamheden uitgevoerd. Naar verwachting geldt voor beide richtingen dat de weg om 09:00 uur weer vrij is.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Update 09:06 uur

Aan beide zijden van de weg zijn gelijktijdig bergingswerkzaamheden uitgevoerd. De weginspecteurs hebben hun spullen ingepakt en ook de fysieke afzettingen zijn van de weg gehaald. In beide rijrichtingen is de weg weer vrijgegeven voor verkeer. Dit was de laatste update.