Nieuws

A12 dicht bij Oosterbeek na ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval gebeurde omstreeks 12:15 uur. Bij het ongeval zijn een vrachtwagen en personenauto betrokken.

Voor verkeer richting Arnhem is vanaf knooppunt Maanderbroek een omleiding ingesteld via de A30, A1 en A50. Het is nog onduidelijk hoe lang de afhandeling gaat duren. Om hulpdiensten alle ruimte te geven om veilig te kunnen werken zijn in de andere richting twee rijstroken gesloten.

Tekst gaat verder onder de foto

A12 omleind

Update 12:42 uur

De politie zal onderzoek gaan doen naar de toedracht. De weg blijft de komende uren dicht.

Update 13:00 uur

Een eerste schatting is dat de weg tot 16:00 uur dicht zal blijven.

Update 13:02 uur

Richting Utrecht staat voor Ede een half uur vertraging, het verkeer gaat nog steeds over één rijstrook. Voor de richting Utrecht/Amersfoort is er vanaf knooppunt Waterberg een omleiding ingesteld via de A50 en A1.

Update 13:22 uur

Richting Utrecht is een tweede rijstrook vrijgegeven. De linkerrijstrook zal dicht blijven vanwege schade aan de middengeleider. Richting Arnhem blijft de weg dicht.

Update 14:21 uur

We zijn bezig met het terugleiden van ingesloten verkeer.

Update 15:11 uur

Er zijn nog meerdere hulpdiensten aanwezig voor de afhandeling. Daarnaast staat de berger klaar om in actie te komen. De betrokken vrachtwagen dient namelijk geborgen te worden. Ook zijn de wegwerkers aanwezig om de vangrail te herstellen, zodra het voertuig geborgen is.

Update 16:00 uur

De afhandeling gaat langer duren dan verwacht. De vangrail moet nog gerepareerd worden en bij het incident is ook diesel op de weg gekomen. De zoab-cleaner is nu druk bezig met schoonmaakwerkzaamheden. Rond 18:00 uur verwachten we twee rijstroken vrij te geven. Een rijstrook blijft afgekruist voor de reparatie van de vangrail.

Update 18:34 uur

De A12 tussen Ede en Oosterbeek is weer vrijgegeven voor het verkeer. Weggebruikers hebben geen vertraging en de omleiding is dan ook ingetrokken. Dit is de laatste update.

a121