Nieuws

A12 dicht door ongeval bij Zevenaar

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval gebeurde rond 08:30 uur. Weggebruikers richting Arnhem kunnen vanaf Oberhausen omrijden via de Duitse A40 en A57. Vervolgens rijden ze Nederland binnen via de A77, A73 en de A50. We adviseren om de borden ‘Nijmegen’ te volgen.

Tekst gaat verder onder de foto

Omleiding via de A40, A57, A77, A73 en A50


Meerdere hulpdiensten kwamen op het ongeval af, waaronder de brandweer. We verwachten dat we rond 13:00 uur klaar zijn. Dit heeft te maken met het politieonderzoek en bergingswerkzaamheden.

Tekst gaat verder onder de foto

Ongeval A12


Update 09:49 uur

Het ingesloten verkeer op de A12 én aansluitende A18 gaan we terugleiden. Daarnaast is de politie zojuist begonnen met het onderzoek.

Tekst gaat verder onder de foto

Auto staat in de berm


Update 10:18 uur

De berger komt nu in actie en ondertussen leiden we het ingesloten verkeer weg. Verkeer richting de Duitse grens dient ook rekening te houden met extra reistijd. Dit komt door een kijkersfile. Je hebt 10 minuten vertraging.

Tekst gaat verder onder de foto

bergen a12


Update 10:58 uur

Het verkeer kan inmiddels over de vluchtstrook langs het incident. Dit betekent dat de rode kruisen bij Beek weg zijn. De omleiding is dan ook ingetrokken.

De aansluitende A18 is wel dicht vanaf Didam tot knooppunt Oud-Dijk, zodat het verkeer op de A12 beter kan doorstromen. Op die weg heb je ruim een half uur vertraging. Weggebruikers kunnen lokaal omrijden.

Tekst gaat verder onder de foto

Berger is bijna klaar


Update 11:12 uur

We zijn eerder dan verwacht klaar met de afhandeling. De A12 is dan ook zojuist vrijgegeven. Op dit moment halen we ook de afzettingen van de A18 weg. Dit is de laatste update.