Nieuws

A12 naar Duitsland vrijdagavond dicht voor bergen vrachtwagen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Gedurende de ochtendspits is de linkerrijstrook afgesloten gebleven en ontstond er file met gemiddeld een kwartier extra reistijd voor weggebruikers richting de grens. 

Tijdelijke vangrail

We plaatsen een tijdelijke vangrail. Dit doen we om de veiligheid te kunnen waarborgen en de rechterrijstrook vrij te kunnen geven. De file zal dan snel gaan afnemen.

Bergen van de trekker met oplegger

In de oplegger zitten drie verschillende soorten dierenvoeding. Dit wordt overgeladen in twee bulkwagens en gebeurt op het onderliggende wegennet buiten het zicht van de A12. Zodra dit gedaan is kan de combinatie geborgen worden. Daarvoor zal tussen 20:30 uur en zaterdagmorgen 06:00 uur de weg richting Duitsland afgesloten worden tussen Zevenaar en het knooppunt Oud-Dijk. Ook de oprit Zevenaar sluiten we af.

Omleiding

We leiden je tijdens de afsluiting om vanaf het knooppunt Grijsoord over de A50, de A73 en de A77. De omleiding staat ook aangegeven op de borden boven de weg. 

Update 21:13 uur

Lokaal verkeer wordt omgeleid via de vaste omleidingsroute U98. Het bergen zal naar verwachting tot morgenochtend in beslag nemen. Verkeer richting Oberhausen kan de bovenstaande omleiding volgen. 

Update 10:15 uur (zaterdag)

De A12 bij Zevenaar is om 02:00 uur weer vrijgegeven.