Nieuws

A15 bij knooppunt Benelux dicht door ongeval met motorrijder

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het incident gebeurde omstreeks 14:15 uur op de hoofdrijbaan. Om hulpdiensten de ruimte te geven is de hoofdrijbaan richting Europoort ook dicht. Het verkeer kan, net als aan de andere kant, via de parallelbaan passeren. Er is een traumahelikopter plaatse gekomen en de politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

Update 14:38 uur

Het ongevallenonderzoek is gestart. Beluister hier hoe zo'n onderzoek in zijn werk gaat.

Update 14:45 uur

De hoofdrijbaan richting Europoort is weer vrijgegeven. Inmiddels staat er 7 kilometer file voor het incident. Vanaf Spijkenisse heb je bijna een uur extra reistijd naar Ridderkerk. Ook op de aansluitende A4 heb je vertraging.

Update 15:05 uur

Het politieonderzoek is nog in volle gang en de vertraging richting Ridderkerk loopt op. Momenteel heb je ruim 80 minuten extra reistijd. Ook heb je vertraging op de A4 vanaf knooppunt Kethelplein.

Check onze website voor de actuele vertragingstijd. Het is nog niet bekend hoelang de afhandeling duurt.

Tekst gaat verder onder de foto

traumahelikopter en rood kruis

Update 15:50 uur

Naar verwachting duurt de afhandeling nog tot rond 17:30 uur. De vertragingen rondom knooppunt Benelux zijn fors en wij verwachten dat dit toeneemt vanwege de avondspits. We adviseren weggebruikers daarom ook om hun reis in de regio uit te stellen indien mogelijk.

Check onze website voor de actuele vertragingen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Update 16:30 uur

Het politieonderzoek en de bergingswerkzaamheden zijn afgerond.

Update 17:10 uur

De politie heeft het onderzoek afgerond en de betrokken voertuigen zijn geborgen. De hoofdrijbaan van de A15 bij knooppunt Benelux is weer vrijgegeven voor verkeer richting Ridderkerk. De vertragingen in de regio Rotterdam zijn nog fors. Moet je de weg op? Check dan onze website voor de actuele situatie en houd rekening met extra reistijd.

Dit was de laatste update.