Nieuws

A15 dicht bij Hardinxveld-Giessendam door brandend voertuig

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Omstreeks 07:45 uur vatte het voertuig vlam. Aangezien de vrachtwagen gevaarlijke stoffen vervoert (een brandbare stof) was de weg in eerste instantie aan beide kanten afgesloten. Rond 08:30 uur ging de weg richting Gorinchem weer open.

We leiden weggebruikers richting Rotterdam om vanaf afrit Gorinchem via de A27, A59 en A16. Er is ook vloeistof op de weg terechtkomen.

Update 08:48 uur

Tekst gaat verder onder de tweet


Update 09:03 uur

We gaan de verbindingswegen richting het incident fysiek afsluiten bij knooppunt Gorinchem. De afsluiting staat nu alleen nog met rode kruisen aangegeven. Ook gaan we een rijstrook reinigen, zodat het ingesloten verkeer er straks langs kan.

Update 09:28 uur

De dichte rijstrook richting Gorinchem is weer vrijgegeven voor het verkeer. Je hebt alleen nog een lichte vertraging van minder dan 10 minuten.

Tekst gaat verder onder de foto

Vrachtwagen in brand


Update 09:41 uur

De schoonmaakwagen heeft zojuist de rijstrook gereinigd. Hierdoor kan het ingesloten verkeer nu langs het incident rijden. Daarnaast beginnen we met bergen.

Update 10:50 uur

We zijn bezig met het weghalen van de afzettingen. Zo is de parallelbaan weer open bij knooppunt Gorinchem. Dit betekent dat je weer via de A15 richting Ridderkerk/Rotterdam kan. De verbindingswegen op het knooppunt, richting het incident, zijn nog wel dicht. We halen de afzettingen namelijk gefaseerd weg.

Op de locatie van het incident is alleen de rechterrijstrook nog dicht vanwege bergingswerkzaamheden. Het verkeer gaat er via de linkerrijstrook langs.

Tekst gaat verder onder de foto

Bergers zijn aanwezig


Update 11:21 uur

De verbindingswegen op knooppunt Gorinchem zijn weer open. Op dit moment is alleen nog de rechterrijstrook dicht ter hoogte van het incident. We zijn namelijk bezig met opruimwerkzaamheden.

De rijstrook gaat zo weer open, maar er komt wel een aangepaste snelheid op de borden te staan. Dit vanwege schade aan het asfalt. Vanavond na 21:00 uur herstellen we de schade en gaat de weg tot ongeveer 02:00 uur dicht.

Update 11:49 uur

De rechterrijstrook is ook vrijgegeven. Dit betekent dat de hele A15 weer open is. Vanavond gaan we aan de slag met het asfalt (zie hierboven). Dit is de laatste update.