Nieuws

A15 dicht door vrachtwagenbrand bij Noordtunnel

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Verkeer richting Ridderkerk kan omrijden vanaf afrit Papendrecht via de N3 en A16. De andere kant op, richting Gorinchem, kan je de borden Breda/Roosendaal aanhouden (A16, A59, A27).

De brandweer is druk bezig met blussen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Brandweer

Drukte rond Rotterdam

Maandagochtend zien we meer problemen rond Rotterdam. Behalve de voertuigbrand zijn op andere plekken op de A15 ook al ongelukken gebeurd. Verder geldt op de A20 bij Moordrecht richting Hoek van Holland momenteel een omleiding vanwege een ongeval.

Update 07:25 uur

De A15 richting Gorinchem is weer vrij. We trekken die omleiding dan ook in.

Update 08:11 uur

De brand is inmiddels geblust. Het opgesloten verkeer wordt via de linkerrijstrook langs het incident geleid.

Update 08:30 uur

Op de omleidingsroute staat een paar kilometer file. Er wordt hard gewerkt om de A15 weer vrij te krijgen.

Update 09:40 uur

De omleidingsroute is gelukkig weer filevrij. Inmiddels is het nodige materieel gearriveerd op de A15 om de uitgebrande vrachtwagen van de weg te halen. Daarna zal ook het wegdek gereinigd moeten worden.

Update 10:40 uur

De afhandeling van de vrachtwagenbrand gaat tot ver in de middag duren. We proberen om de weg voor het begin van de avondspits weer vrij te hebben.

Het overige verkeer ondervindt veel vertraging vanwege het incident op met name de N3. Vanuit Papendrecht richting Dordrecht is de vertraging opgelopen tot bijna een half uur.

Update 13:39 uur

Het wegdek is dusdanig beschadigd dat er komende nacht geasfalteerd moet worden. We gaan dan een flink stuk asfalt vervangen. Het is nog even de vraag of de A15 straks open kan of pas na de herstelwerkzaamheden. Zodra we dat weten delen we dat in een volgende update.

Update 14:11 uur

Op dit moment is de verwachting dat de A15 voor de spits weer open is. Een ZOAB-cleaner gaat nu de weg schoonmaken, als deze klaar is, wordt een definitieve beslissing genomen. Dit zal omstreeks 15:00 uur zijn.

Update 15:44 uur

De Noordtunnel is weer open, zodat weggebruikers tijdens de avondspits gebruik kunnen maken van de A15 richting Ridderkerk. Vanavond om 22:00 uur gaat de weg opnieuw dicht, dan herstellen we zo'n 800 vierkante meter asfalt. Dit is de laatste update.