Nieuws

A16 dicht bij knooppunt Ridderkerk-Zuid na een ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Rond 16:00 uur vond het ongeval plaats tussen meerdere voertuigen, waaronder een vrachtwagen. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter waren snel ter plaatse. Verkeer richting Breda kan vanaf knooppunt Terbregseplein via Hoek van Holland/Bergen op Zoom over de A20, A4, A15 en A29. Verkeer vanuit Europoort richting Utrecht leiden we om via Den Haag/Gouda (A4, A20).

Tekst gaat verder onder de foto

Een ongeval op de A16

Update 16:45 uur

De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval en daarvoor is de A16 bij knooppunt Ridderkerk ook dicht richting Rotterdam. Verkeer naar het noorden leiden we vanaf knooppunt Klaverpolder om over de A17, A59 en A29 (volg Zierikzee).

Update 16:55

Het ingesloten verkeer wordt nu via de vluchtstrook weggeleid. Houd ook op de aansluitende wegen (A20 en A15) rekening met extra reistijd. Zo staat er nu ruim een uur vertraging over 20 kilometer file op de A15 vanuit Europoort. Check onze website voor een volledig overzicht van alle vertragingen.

Tekst gaat verder onder de foto

ingesloten verkeer A16 via vluchtstrook

Update 17:15

We verwachten dat de afhandeling nog tot middernacht (00:00 uur) gaat duren. Na de berging zal de geleiderailploeg twee stukken geleiderail van 120 meter vervangen. Tevens moet de weg gereinigd worden door het lekken van diesel. Daarna wordt gekeken of asfalt vervangen moet worden.

Vanwege de vertraging op de ring van Rotterdam leiden we ook het verkeer vanuit Amsterdam, dat naar het zuiden wil, via Utrecht om (A2, A27).

Tekst gaat verder onder de foto's

vrachtwagen met schade op de A16 en personenwagen

onderzoek op de A16 bij de vrachtwagen

Update 17:50 uur

Het ongevallenonderzoek op de weg naar Rotterdam is afgerond. De twee rechterrijstroken zijn inmiddels vrijgegeven en de omleiding is ingetrokken. De linkerrijstrook zal vrijgegeven worden zodra de geleiderail is vervangen, en daar zijn ze nu mee bezig.

Voor de andere rijrichting is vastgesteld dat het asfalt van drie rijstroken vervangen moet worden. De verwachte eindtijd blijft vooralsnog op 00:00 uur staan.

Tekst gaat verder onder de foto's

geleiderailploeg aan het werk op de A16

vrachtwagen staat bij de vrachtwagen en de geleiderail wordt losgemaakt 2

De zware berger staat voor de vrachtwagen_censored

De berger is gearriveerd bij de vrachtwagen

Update 18:30 uur

De omleiding vanuit Amsterdam via Utrecht naar Rotterdam is opgeheven. Op dit moment zorgt het incident alleen nog op de A15 en de A16 voor oponthoud.

Update 19:30 uur

Ook de omleiding vanuit Rotterdam naar Utrecht is ingetrokken. Houd nog wel rekening met vertraging op de A15 tussen knooppunt Vaanplein en knooppunt Ridderkerk-Zuid.

Update 20:30 uur

De vrachtwagen is inmiddels geborgen en de weg is schoongeveegd. Op dit moment wordt het asfalt van drie rijstroken eruit gefreesd. Daarna wordt het opnieuw geasfalteerd en dat moet vervolgens weer uitharden. Het goede nieuws is dat er geen files meer staan op de A15 en A16.

Tekst gaat verder onder de foto

asfalt wordt weg gefreesd

Update 22:00 uur

Het asfalteren loopt uit en gaat nog de hele nacht duren. De verwachte eindtijd is morgenochtend 05:00 uur. Raadpleeg onze site www.rwsverkeersinfo.nl voor de actuele situatie. Dit is de laatste update.