Nieuws

A16 dicht na ongeval bij knooppunt Klaverpolder

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Verkeer richting Rotterdam wordt via het knooppunt Galder omgeleid via de A58, A27 en A15. Je volgt dan de borden Utrecht.

De tankwagen vervoert geen gevaarlijke stoffen. De brandweer is druk bezig de bij het ongeval ontstane brand te blussen. Ook komt de politie onderzoek doen naar de oorzaak, een zogeheten verkeersongevallenanalyse.

Update 11:09 uur

Op de A16 richting Breda staat een kijkersfile van bijna 7 kilometer.

Update 11:14 uur

Over ongeveer een kwartier kunnen we de linkerrijstrook openen. Dat is ook goed nieuws voor het ingesloten verkeer.

Update 12:30 uur

Naar verwachting wordt de weg rond 15:00 uur weer vrijgegeven.

Update 14:15 uur

Het politieonderzoek is afgerond en de bergingswerkzaamheden zijn aan de gang. Daarnaast dienen we herstelwerkzaamheden uit te voeren. Het asfalt is namelijk beschadigd en we gaan een deel van de berm saneren.

Update 14:33 uur

Het saneren van de berm is begonnen. Na 21:00 uur starten we met de asfaltreparatie. Twee rijstroken zijn beschadigd geraakt.

Update 15:05 uur

Er wordt door verschillende hulpdiensten nog hard gewerkt. De afhandeling duurt langer dan gepland. Naar verwachting is de weg om 17:15 uur vrij.

Update 15:35 uur

De bergingswerkzaamheden zijn afgerond en eerder dan verwacht zijn toch alle rijstroken vrijgegeven. De bodemsanering is in volle gang en later vanavond worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd; onder meer aan de vangrail. De omleiding is van de borden gehaald. Dit was de laatste update.