Nieuws

A16 richting Rotterdam dicht vanwege ongeluk

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij het ongeluk dat vrijdagmiddag rond 15:15 uur gebeurde werd de weg afgesloten om hulpdiensten veilig te kunnen laten werken. De weg is dicht bij knooppunt Princeville. Omdat verkeer nog wel de verbindingsweg naar de A58 op kan, kan het verkeer daar keren bij de afrit Etten-Leur.

Update 15:53 uur

Omdat het einde van de meivakantie voor veel drukte op de wegen zorgt, was het ook in de regio Breda al druk. De afsluiting van de A16 zorgt voor nog meer verkeersdrukte. Achter het ongeluk staat een file van zo'n 5,5 kilometer met een vertragingstijd van een half uur.

Eenmaal op de A58 blijft het tot de afrit Etten-Leur wel file rijden en ook in de andere rijrichting rijdt het langzaam.

Update 16:10 uur

Het team van de politie dat onderzoek gaat doen naar het ongeluk is onderweg. Nadat het onderzoek is uitgevoerd, kan pas overgegaan worden op de bergingswerkzaamheden. Daarnaast is ook schade aan het asfalt ontstaan, dat hersteld moet gaan worden. Naar verwachting kan de weg aan het einde van de avond worden vrijgegeven.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ongeluk op de A16

Update 16:17 uur

Weggebruikers die vanuit het zuiden richting Rotterdam willen, moeten rekening houden met vertraging. Omdat de Heinenoordtunnel (A29) vanwege renovatiewerkzaamheden afgesloten is, is het al drukker op de A17 en N57.

Nu ook de A16 afgesloten is, zien we het ook drukker worden op de A27 richting Gorinchem, waar het al druk was met recreatieverkeer. Weggebruikers komen daar in een file van 22 kilometer met een vertragingstijd van 75 minuten.

Update 17:25 uur

De files rondom Breda nemen langzaam af, maar het is nog steeds druk. Op de A16 komen weggebruikers bij knooppunt Galder in een file van 35 minuten over 5,5 kilometer. Tussen knooppunt Princeville en de afrit Etten-Leur is ook druk en in de andere rijrichting staat tussen Sint Willebord en Breda een file van 4,5 kilometer.

Daarnaast staat op de A58 richting Tilburg tussen knooppunt Galder en Ulvenhout nog een file van zo'n vijf kilometer die aan het afnemen is. Ook op de A27 richting Gorinchem gaat het de goede kant op. De vertragingstijd is daar nog zo'n 35 minuten over 7,5 kilometer.

Update 17:57 uur

Het politieonderzoek is begonnen. Als dit is afgerond, wordt de weg schoongemaakt. We verwachten dat de weg om 20:00 uur weer vrijgegeven wordt. Blijf hier op de hoogte van de actuele verkeersinformatie.

Update 10:09 uur

Het politieonderzoek is uitgevoerd. Daarna is een auto geborgen en is de weg schoongemaakt. Om 19:10 uur vrijdagavond is de weg weer vrijgegeven. Dit was de laatste update.

Een lege A16 met alleen de auto die bij het ongeluk betrokken was