Nieuws

A17 bij Oudenbosch dicht door gekantelde vrachtwagen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval gebeurde rond 10:00 uur voor afrit Stampersgat. De vrachtwagen was geladen met zand, dit ligt verspreid over de weg. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse en de zware berger is onderweg. Om het verkeer richting Dordrecht/Rotterdam vlot te laten rijden, hebben we een omleiding ingesteld. Vanaf knooppunt De Stok wordt het verkeer via onderstaande route omgeleid.

Tekst gaat verder onder de foto

Omleidingskaartje

Update 10:31 uur

Achter het ongeval staat ingesloten verkeer vast. Er wordt op dit moment gekeken hoe het ingesloten verkeer weggeleid kan worden.

Update 10:48 uur

De gekantelde vrachtwagen vervoerde zand. Dit ligt verspreid over het wegdek.

Tekst gaat verder onder de foto

Gekantelde vrachtwagen geladen met zand

Update 11:30 uur

We zijn druk bezig met de afhandeling van het ongeval. Inmiddels is de trekker van de geleiderail getild en verplaatst naar de rijstroken. Het ingesloten verkeer kan hierdoor via de vluchtstrook langs het ongeval worden geleid.

Tekst gaat verder onder de foto

Trekker wordt van de geleiderail getakeld

Update 12:08 uur

Al het ingesloten verkeer is inmiddels langs het ongeval geleid. De vertraging richting Dordrecht is op dit moment 20 minuten over 2 kilometer.

Update 12:32 uur

We zijn nog zeker enkele uren bezig met de afhandeling van het ongeval. Het bergen van een gekantelde vrachtwagen is een flinke klus. Daarna moeten we het wegdek schoonmaken en voeren we herstelwerkzaamheden uit.

Update 12:40 uur

In de staart van het ongeval met de gekantelde vrachtwagen is een nieuw ongeval gebeurd. De A17 is nu dicht vanaf Industriegebied Oud Gastel-Borchwerf. Verkeer richting Dordrecht wordt vanaf deze afrit de N268 opgestuurd, de grootschalige omleiding vanaf knooppunt De Stok blijft staan.

De betrokken voertuigen gaan met de berger mee en de ZOAB-cleaner gaat zo het wegdek schoonmaken. We verwachten hier om 13:00 uur klaar mee te zijn.

Update 13:05 uur

De afhandeling van het ongeval in de staart van de file is afgerond. Bij het ongeval met de gekantelde vrachtwagen zijn we nog druk bezig met de afhandeling.

Tekst gaat verder onder de foto

Verkeer rijdt over de vluchtstrook langs de gekantelde vrachtwagen

Update 13:48 uur

De bergings- en schoonmaakwerkzaamheden zijn in volle gang. Op dit moment wordt de oplegger door middel van een kraan weer rechtop gezet. We verwachten dat we de weg rond 16:00 uur helemaal vrij te kunnen geven voor het verkeer.

Bergen van de oplegger

Update 16:15 uur

De bergings- en schoonmaakwerkzaamheden zijn afgerond en de rechterrijstrook is vrijgegeven voor verkeer. De file is opgelost en het volgen van de omleidingsroute is niet meer nodig.

Update 16:45 uur

De weg is weer volledig vrij. Dit is de laatste update.