Nieuws

A2 bij Grathem in beide richtingen dicht vanwege ongeluk

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij het ongeluk dat rond 02:45 uur gebeurde, is een vrachtwagen gekanteld. De vangrail in de middenberm is beschadigd geraakt en de vrachtwagen ligt breed over de weg. De weg richting Maastricht is dicht tussen Grathem en Wessem. In de andere rijrichting is de weg afgesloten tussen knooppunt Het Vonderen en Grathem. Er moeten bergingswerkzaamheden plaatsvinden, de vangrail moet hersteld worden en ook het asfalt moet schoongemaakt worden.

Verkeer richting Eindhoven wordt vanaf knooppunt het Vonderen omgeleid over de A73 en A67. Weggebruikers die vanaf Eindhoven naar Maastricht willen, kunnen vanaf knooppunt Leenderheide die route vice versa rijden. Ook vanaf knooppunt Galder hebben we een omleiding ingesteld. Verkeer rijdt dan via de A16, de Belgische E19, E34, E313 en E314.

De N-wegen in de regio beginnen druk te worden. We adviseren weggebruikers om de omleidingen te volgen en indien mogelijk de reis uit te stellen.

Update 07:15 uur

Naar verwachting duurt de afhandeling nog tot ver in de ochtend. De bergingswerkzaamheden zijn al wel in volle gang en de aanhangen van de vrachtwagen staat inmiddels weer overeind. Op de weg richting Maastricht staat een file met een vertragingstijd van zo'n 30 minuten.

Update 08:17 uur

In de richting van Eindhoven is een rijstrook vrijgegeven en de omleiding voor weggebruikers in die rijrichting is de omleiding van de borden gehaald. In de richting van Maastricht staat nog steeds een file, die inmiddels is opgelopen naar zo'n 45 minuten. Het advies is nog steeds om de omleiding te volgen of indien mogelijk de reis uit te stellen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bergingswerkzaamheden op de A2

Update 08:30 uur

Een telekraan is ingeschakeld voor de berging van de vrachtwagen. In de richting van Eindhoven komen weggebruikers alleen ter hoogte van het incident een afgekruiste rijstrook tegen. Daarvoor was het hele traject tussen knooppunt Het Vonderen en Grathem afgekruist. In die rijrichting staat op dit moment geen file.

Tekst gaat verder onder de foto.

Een telekraan is aan het werk op de A2

Update 09:00 uur

De vangrail in de middenberm wordt op dit moment hersteld. Ook moet daarna de weg nog schoongemaakt worden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Werkzaamheden A2

Update 11:10 uur

In beide richtingen staat nog een kleine file. Er wordt ondertussen hard gewerkt, maar de werkzaamheden aan de vangrail duren iets langer dan verwacht. Naar verwachting is de weg om 11:30 uur weer vrij.

Update 12:22 uur

Er rijdt weer verkeer over de A2. De vrachtwagen is geborgen, de vangrail is hersteld en ook het wegdek is schoongemaakt. De weg is in beide richtingen weer helemaal vrij. Dit was de laatste update.