Nieuws

A2 bij knooppunt Batadorp dicht: ongeval met drie vrachtwagens

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval bij knooppunt Batadorp gebeurde rond 15:45 uur. Het vond plaats in de buurt van het stuk waarbij de parallelbaan (N2) en hoofdrijbaan (A2) bij elkaar komen. Daardoor is het ook niet mogelijk om via de parallelbaan te rijden.

Het verkeer vanuit Maastricht dient dan ook rekening te houden met extra reistijd en een omleiding. We hebben vanaf knooppunt Leenderheide een omleidingsroute ingesteld richting Utrecht: A67, A73, A50 en A15.

Bij het incident zijn meerdere voertuigen betrokken, waaronder drie vrachtwagens. Er zijn verschillende hulpdiensten aanwezig, zoals de brandweer.

Update 16:31 uur

We zijn voorlopig nog druk bezig met de afhandeling. Zo gaat de politie onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. Daarnaast vinden er bergingswerkzaamheden plaats en is een zoab-cleaner onderweg. Zo kan het wegdek schoongemaakt worden.

De tekst gaat verder onder de foto.

Ongeval twee vrachtwagens

Update 17:03 uur

Op dit moment zijn we het ingesloten verkeer aan het wegleiden. Zo kunnen deze weggebruikers weer hun weg vervolgen. Verder is het onderzoeksteam van de politie nu aanwezig.

Update 17:30 uur

De tekst gaat verder onder de tweet.


Update 18:19 uur

De afhandeling duurt langer dan verwacht. Na het politieonderzoek gaan we de voertuigen bergen. Dit duurt ongeveer twee uur. De eerder genoemde eindtijd (19:30 uur) is gewijzigd naar 21:30 uur.

Update 18:48 uur

Het verkeer op de N2 kan over de vluchtstrook langs het ongeval rijden. Wel dien je rekening te houden met een half uur vertraging. Het verkeer op de A2 kan nog steeds de omleiding volgen vanaf knooppunt Leenderheide.

Update 20:36 uur

De berging is klaar en de voertuigen zijn meegenomen. Nu komt de schoonmaakwagen in actie om het wegdek te reinigen.

De tekst gaat verder onder de foto.

schoonmaakwagen

Foto: schoonmaakwagen komt in actie.

Update 21:25 uur

We zijn klaar met de afhandeling bij knooppunt Batadorp. De weg is weer vrijgegeven voor het verkeer. Dit is de laatste update.