Nieuws

A2 bij knooppunt Oudenrijn dicht na ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval met meerdere voertuigen gebeurde rond 12:30 uur. Weggebruikers kunnen voor het knooppunt nog wel de verbindingsweg op, in de richting van Den Haag of Arnhem. Het verkeer naar Amsterdam kan vanaf knooppunt Everdingen de borden ‘Almere’ volgen. Dan rijden ze via de A27 en A1 naar de hoofdstad toe. Er zijn vier ambulances aanwezig.

Het was al drukker op het traject vanwege werkzaamheden tussen het knooppunt en Utrecht-Langerak. Door dit ongeval neemt de file op de A2 toe. Er staat nu 4 kilometer file vanaf Nieuwegein-Zuid (30 minuten vertraging).

Update 13:27 uur

De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. Dit betekent dat de weg nog dicht blijft. De vertraging bedraagt inmiddels 35 minuten vanaf Vianen.

Update 13:42 uur

We verwachten dat de afhandeling tot ongeveer 16:30 uur duurt. Nadat de politie klaar is met het onderzoek, gaan we de betrokken voertuigen bergen.

Update 14:30 uur

De verwachte eindtijd van het incident is bijgesteld naar 17:30 uur. De politie heeft nog twee uur nodig voor het onderzoek. Daarna gaat de berger aan de slag en vervolgens halen we de afzettingen weg.

Update 15:57 uur

Het onderzoek van de politie is eerder afgerond dan verwacht. De voertuigen zijn geborgen en de A2 richting Amsterdam is weer vrijgegeven. Dit is de laatste update.

oudenrijn