Nieuws

A2 bij Leenderheide dicht na ongeval met vrachtwagens

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Omdat het verkeer via de parallelrijbaan langs het ongeval kan, hoefden we in eerste instantie niet om te leiden. De vertraging is echter snel opgelopen en ook op de aansluitende A67 staat file.

Verkeer richting Rotterdam/Utrecht sturen we daarom alsnog vanaf knooppunt Het Vonderen via de A73, A50 en A15/A12.

De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval, een zogeheten VOA. We zijn aan het inventariseren hoe we het ingesloten verkeer achter het incident weg kunnen leiden.

We verwachten zeker de hele middag bezig te zijn om de weg weer vrij te krijgen.

Update 10:27 uur

Het ingesloten verkeer wordt via de vluchtstrook langs het ongeval geleid.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ingesloten verkeer wordt weggeleid.

Update 10:50 uur

Het is druk in de regio Eindhoven. Op dit moment staat er op de N2 richting knooppunt Batadorp zo'n drie kilometer file. De vertraging op de A2 is in beide richtingen ongeveer 20 minuten en op de A67 richting Eindhoven komt verkeer bij Someren in de file. De vertraging is daar bijna een uur.

We adviseren weggebruikers die richting Eindhoven moeten goed de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden op onze website.

Update 11:16 uur

Het politieonderzoek is in volle gang. We verwachten dat de weg om 16:00 uur weer vrij is.

Tekst gaat verder onder de foto.

Politieonderzoek op de A2.


Update 11:35 uur

Tekst gaat verder onder de tweet.

Update 12:45 uur

De afhandeling is nog in volle gang. Omdat er in de andere rijrichting een kijkersfile stond, zijn antikijk-schermen geplaatst. Deze belemmeren het zicht van de andere rijstroken en rijbaan. Dit vermindert kijkersfiles en zorgt voor een betere doorstroming en veiligheid voor het overige verkeer.

De kijkersfile is dan ook inmiddels opgelost. Op de N2 moet je nog wel rekening houden met vertraging en ook op de A67 rijdt het nog langzaam.

Update 13:10 uur

Het politieonderzoek is afgerond en de bergingswerkzaamheden zijn begonnen. De verwachting is nog steeds dat de weg om 16:00 uur weer vrijgegeven wordt.

Tekst gaat verder onder de foto.

De berging op de A2 is in volle gang.

Update 15:30 uur

De vrachtwagens zijn geborgen en de weg is schoongemaakt. De weg is weer helemaal vrijgegeven en de omleiding is ook van de borden gehaald. Dit was de laatste update.