Nieuws

A2 bij Nieuwegein nog uren dicht na ongeluk

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hulpdiensten, waaronder ook de traumahelikopter, waren snel ter plaatse. De rijbaan was urenlang in beide richtingen afgesloten. De rijbaan richting Den Bosch werd rond 03.30 uur vrijgegeven. 

De politie moest uitgebreid onderzoek uitvoeren om de toedracht te kunnen vaststellen. Omstreeks 06.15 uur is gestart met het reinigen van het wegdek. Ook moet het wegdek en de vangrail nog gerepareerd worden.

Tekst gaat onder de foto door.

De A2 naar Utrecht is bij Nieuwegein nog uren dicht nadat er woensdagavond een ongeluk gebeurde.

We verwachten rond 09.00 uur de meeste rijstroken weer vrij te kunnen geven. Tot die tijd wordt het verkeer dat vanuit zuidelijke richting naar Utrecht wil vanaf het knooppunt Everdingen omgeleid over de A27 en de A12.

Omleiding voor het ongeluk op de A2.

Update 08:00 uur

We zijn nog druk bezig met het herstellen en repareren van schade. Omdat er nu op de omleidingsroute file ontstaat, leiden we het verkeer vanuit het zuiden al eerder om vanaf het knooppunt Deil over de A15 en de A27. 

Omleiding voor het ongeluk op de A2.

Update 09:45 uur

We hebben goed nieuws. Ondanks dat we nog bezig zijn met de allerlaatste reparaties, konden we de meeste rijstroken van de A2 vrijgeven. Omrijden is dan ook niet meer nodig. 

Ondanks dat we nog bezig zijn met de allerlaatste reparaties, konden we de meeste rijstroken van de A2 vrijgeven.

Update 11:08 uur

We zijn weer helemaal klaar met het herstellen van de schade. Ook de allerlaatste afgesloten rijstrook is nu vrijgegeven. Dat maakt dat je nu meteen weer gemakkelijker naar de A27 kan. 

We zijn weer helemaal klaar met het herstellen van de schade.