Nieuws

A2 bij Roosteren dicht door gekantelde tankwagen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Rond 08:00 uur gebeurde het ongeval waarbij een tankwagen op zijn kant is beland. De tankwagen is geladen met bitumen en bij het ongeval is de rimpelbuisobstakelbeveiliger (RIMOB) en vangrail beschadigd. Deze moeten gerepareerd worden. Meerdere hulpdiensten werken aan een veilige afhandeling.

Update 08:30 uur

Het ingesloten verkeer leiden we via de af-en toerit langs het ongeval en achter het incident staat 16 kilometer file met ruim een uur vertraging.

Tekst gaat verder onder de foto's

ingesloten verkeer

A2 ongeval dicht VA

VA A2

Update 09:30 uur

Vanaf knooppunt Kerensheide heb je ruim een uur extra reistijd richting Eindhoven. De afhandeling van het incident gaat nog wel even duren. We adviseren weggebruikers dan ook om hun reis over de A2 richting Eindhoven voorlopig uit te stellen.

Er is een telekraan onderweg om de tankwagen op zijn wielen te zetten.

Update 09:40 uur

Voor een veilige afhandeling is de linkerrijstrook richting Maastricht ook afgekruist.

Tekst gaat verder onder de foto

LI dicht A2

Update 10:30 uur

De rijstrook richting Maastricht is weer vrijgegeven en de telekraan is inmiddels druk bezig met bergingswerkzaamheden. We verwachten dat de afhandeling tot rond 15:00 duurt. Na het bergen moeten de vangrail en de rimpelbuisobstakelbeveiliger nog gerepareerd worden. Voorlopig adviseren we weggebruikers die over de A2 naar Eindhoven moeten om hun reis nog uit te stellen.

Tekst gaat verder onder de foto

A2 dicht 2

Update 12:30 uur

De bergingswerkzaamheden zijn druk bezig.

Tekst gaat verder onder de foto

A2 dicht 3

Update 13:30 uur

De tankwagen is inmiddels meegenomen door de zware berger en de herstelwerkzaamheden aan de vangrail gaan zo beginnen. We verwachten dat we rond 16:00 uur één rijstrook vrij kunnen geven, en de tweede rijstrook rond 18:00 uur.

De extra reistijd bedraagt ruim een uur. Moet je vanuit het zuiden over de A2 naar Eindhoven? Check dan de actuele verkeersinformatie voor vertrek.

A2 ahhaw

Update 15:20 uur

De linkerrijstrook is zojuist vrijgegeven. De rechterrijstrook zal de rest van de middag nog wel dichtblijven. We zijn momenteel bezig met het saneren van de berm. Daarna gaan we de vangrail en rimpelbuisobstakelbeveiliger herstellen.

Tekst gaat verder onder de tweet

Update 15:55 uur

De vertraging is momenteel een half uur tussen Urmond en Het Vonderen.

Update 16:27 uur

De vertraging is nu opgelopen tot ruim een uur.

Tekst gaat verder onder de tweet

Update 17:38 uur

We zijn bijna klaar met opruim- en herstelwerkzaamheden. Daarna kunnen we de afzettingen weghalen en de weg vrijgeven. We verwachten dat dit rond de klok van 18:00 uur is.

De file voor het incident bedraagt bijna 90 minuten vanaf Urmond.

Tekst gaat verder onder de foto

afzetting 1

Update 17:50 uur

De aannemer is bezig met het weghalen van de afzettingen. Inmiddels is er weer een extra rijstrook open. Vanwege de spits, zal de vertraging nog wel aanhouden.

Tekst gaat verder onder de foto

extra rijstrook open


Update 18:23 uur

We zijn klaar met de afhandeling op de A2. Alle rijstroken richting Eindhoven zijn vrijgegeven. De vertraging neemt af.