Nieuws

A2 bij Vinkeveen in beide richtingen dicht vanwege felle brand

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Rond kwart over 10 ontstond er brand in een touringcar op de A2 richting Amsterdam. Tussen Breukelen en Vinkeveen werden in eerste instantie twee rijstroken afgesloten voor de brand, maar al snel bleek de hele weg dicht te moeten. De brandweer is inmiddels ter plaatse om te blussen.

Verkeer vanuit Utrecht wordt omgeleid via Hilversum over de A27 en A1.

Update 10:45 uur:

Vanwege de felheid van de brand en de rookontwikkeling is de A2 nu in beide richtingen dicht tussen Breukelen en Vinkeveen. Verkeer vanuit Amsterdam wordt vanaf knooppunt Holendrecht omgeleid via de A9, A1 en A27. De brandweer is druk bezig de brand onder controle te krijgen.

Update 10:55 uur:

De passagiers van de touringcar staan achter de vangrail, er is inmiddels vervangend vervoer geregeld. Ook de ZOAB-Cleaner is inmiddels onderweg. Zodra de brand geblust is zal er weer verkeer over de A2 kunnen. Het bergen, reinigen en eventueel herstellen van het asfalt kan echter nog de rest van de middag gaan duren.

Tekst loopt door onder afbeelding

brand 2

Update 11:16 uur:

De brand is bijna geblust, maar vanwege ontploffingsgevaar blijft de A2 voorlopig nog in beide richtingen dicht. De gestrande passagiers zijn inmiddels naar een hotel in de buurt gebracht.

Tekst loopt door onder afbeelding

brand 3

Update 11:35 uur:

Goed nieuws, het ontploffingsgevaar is geweken. De A2 richting Utrecht is daarom weer vrijgegeven, omrijden vanaf knooppunt Holendrecht is niet meer nodig. De A2 richting Amsterdam blijft voorlopig nog wel even dicht. Het gehele wegdek is daar bedekt met een schuimlaag vanwege het blussen. Dit moet eerst gereinigd worden voordat de weg weer open kan. Het ingesloten verkeer daar wordt al wel weggeleid.

Tekst loopt door onder afbeelding

brand5

Update 12:13 uur:

Op de A2 richting Amsterdam rijdt inmiddels ook weer verkeer. Er zijn twee rijstroken beschikbaar. Zodra de touringcar geborgen is en het wegdek gereinigd kunnen we beginnen met het herstellen van het asfalt. Dit duurt naar verwachting tot het eind van de middag.

Tekst loopt door onder afbeelding

brand 4

Update 13:08 uur:

De bergingsoperatie is inmiddels in volle gang. Zodra de bus weg is kunnen we de schade op de rechterrijstrook en de vluchtstrook op gaan nemen. Het lijkt erop dat ook de berm gesaneerd moet worden. De rechterrijstrook blijft daarom sowieso voorlopig gesloten, de overige rijstroken kunnen zometeen weer wel weer open. De vertraging bedraagt momenteel nog meer dan een half uur.

Tekst loopt door onder afbeelding

brand 6

Update 16:36 uur:

Een graafmachine is inmiddels bezig met het saneren van de berm. De rechterrijstrook is daarom dicht. De beschadiging in het asfalt blijkt mee te vallen, dit kan op een later moment plaats vinden zodat we het verkeer niet onnodig tot hinder hoeven zijn. Zodra we klaar zijn met saneren wordt de weg dus weer vrij gegeven. Via de verkeersinformatie op onze site kun je zien of de rijstrook al vrij is. Dit was de laatste update.

brand 7