Nieuws

A2 dicht tussen Everdingen en Oudenrijn na ongeluk

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

In totaal is er 70 meter vangrailschade en ook is er olie op het wegdek terechtgekomen. Om die reden hebben we de A2 gesloten tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Oudenrijn. Verkeer richting Utrecht/Amsterdam wordt vanaf knooppunt Everdingen omgeleid via de A27 en A12. 

Tekst gaat onder de foto door.

Verkeer richting Utrecht/Amsterdam wordt vanaf knooppunt Everdingen omgeleid via de A27 en A12.

Updates

Volg de updates hieronder om op de hoogte te blijven.

Update 16.06 uur

Het ingesloten verkeer op de parallelrijbaan wordt weggeleid. Daarna zal het ingesloten verkeer op de hoofdrijbaan worden weggeleid.

Update 16.38 uur

Door het ongeluk op de A2 staat er ook file op de A27 voor knooppunt Everdingen richting Utrecht. De politie gaat zo beginnen met een sporenonderzoek. Ga je de weg op? Check hier de actuele verkeersinformatie. 

Update 18.36 uur

Ter hoogte van knooppunt Oudenrijn zijn twee rijstroken open op de hoofdrijbaan. De toeritten Vianen, Nieuwegein-Zuid en Nieuwegein zijn vrijgegeven om de A2 te kunnen bereiken. De parallelbaan blijft vooralsnog gesloten. 

Update 19:29 uur

De verwachte eindtijd is ingesteld op 21.00 uur.  We houden de rechterrijstrook van de hoofdrijbaan gesloten, evenals de gehele parallelrijbaan. Dit in verband met een nog lopend sporenonderzoek. Vanaf knooppunt Everdingen kan verkeer over twee rijstroken richting Amsterdam rijden. Het volgen van de omleiding levert geen reistijdvoordeel meer op en is daarom van de borden gehaald. Op knooppunt Oudenrijn kan verkeer niet richting Arnhem/Den Haag.

Update 21:36 uur

De A2 is weer volledig vrij. Zowel de hoofdrijbaan en de parallelrijbaan zijn weer beschikbaar voor het verkeer.

De A2 is weer volledig vrij.