Nieuws

A2 dicht tussen Vinkeveen en Abcoude door gekantelde vrachtwagen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Verkeer kon nog wel over de linker vluchtstrook. Door de afgesloten weg liep de vertraging fors op. Dit stuk A2 is de omleidingsroute voor verkeer richting Den Haag vanwege de wegwerkzaamheden op de A12. De weg werd om 12:00 uur weer vrijgegeven.

Omleiding

Voor het incident op de A2 werd verkeer richting Amsterdam omgeleid vanaf knooppunt Oudenrijn over de A12, A27 en A1 (volg Hilversum).

Afhandeling

De omleidingsroute voor het incident op de A2 is lang filevrij geweest, tot we het verkeer bij Vinkeveen stil hebben gezet voor het aan de kant schuiven van de vrachtwagen. Omdat ook de vluchtstrook gesloten werd, was verkeer richting Amsterdam daardoor genoodzaakt om de omleidingsroute te volgen.

Nadat de vrachtwagen verschoven was, hebben we drie rijstroken kunnen vrijgeven. De omleiding is van de borden gehaald, omdat er geen sprake meer was van reistijdvoordeel.

Toen we begonnen met bergen, hebben we opnieuw meerdere rijstroken afgesloten. Afrit Abcoude ging ook weer dicht. De vrachtwagen is door middel van een luchtkussen op zijn wielen gezet. Toen de vrachtwagen weer rechtop stond, heeft de berger het voertuig afgesleept. Na het schoonvegen van de weg kon deze weer worden vrijgegeven. 

A2 dicht tussen Vinkeveen en Abcoude door gekantelde vrachtwagen.