Nieuws

A2 in beide richtingen dicht na vrachtwagenbrand en ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Vannacht vatte een vrachtwagen vlam op de A2 vlak voor Kerkdriel. Een aantal minuten daarna heeft er op de andere rijbaan, naar Utrecht, een ongeval plaatsgevonden. Hier zijn twee vrachtwagens bij betrokken, waarvan er één is gekanteld.

Het voertuig dat in brand staat is geladen met kunststof korrels. Een deel hiervan ligt op de rijbaan. De brandweer is nog aanwezig.

Verkeer naar Tiel/Utrecht leiden we vanaf knooppunt Empel om over de A59, A27 en A15. Weggebruikers die vanmorgen naar Den Bosch gaan, volgen bij knooppunt Deil de omleiding: A15, A27 en A59.

Update 06:35 uur

Weggebruikers dienen tijdens de ochtendspits rekening te houden met hinder. Door de wegafsluiting staat er file op de omleidingsroute tussen Waalwijk en knooppunt Hooipolder richting het westen.

Update 06:54 uur

De weg richting Utrecht was in eerste instantie afgesloten tussen Kerkdriel en Zaltbommel. De afsluiting geldt inmiddels tussen knooppunt Empel en Kerkdriel. Dit hebben we gedaan om het verkeer naar Utrecht/Tiel vlotter te laten doorstromen via de omleidingsroute.

Update 10:37 uur

Vanwege een storing was onze website tijdelijk niet bereikbaar. Het verkeer kan weer over de A2 naar Den Bosch. Alleen de rechterrijstrook is nog dicht. We verwachten die over een uur vrij te geven. De afhandeling van het ongeval richting Utrecht duurt tot ongeveer 12:00 uur.

Update 11:29 uur

De A2 richting Den Bosch is helemaal vrijgegeven voor het verkeer.

Update 12:27 uur

We zijn klaar met de afhandeling op de A2 richting Utrecht. De weg is zojuist weer geopend voor weggebruikers. Dit is de laatste update.

vrachtwagenbrand A2 - brandweer aan het blussen