Nieuws

A2 richting Utrecht dicht door ongeval met vrachtwagen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Vanwege het ongeval leiden we verkeer richting Amsterdam om. Vanaf knooppunt Deil kunnen automobilisten via de A15 en A27 toch richting Utrecht. Je volgt dan de borden Rotterdam. 

Ook vertraging richting 's-Hertogenbosch

Omdat de vrachtwagen door de middenberm is geschoten en bijna op de andere weghelft terecht is gekomen, is daar ook één rijstrook uit het verkeer gehaald. Dat betekent dat het verkeer richting 's-Hertogenbosch deze ochtend mogelijk ook lichte vertraging heeft.

Hoe lang het duurt voordat we de weg weer vrij kunnen geven is nog niet bekend. 

Update 06:40 uur

De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval. Duidelijk is in ieder geval dat er ook schade is ontstaan aan de vangrail en een lichtmast. Na het onderzoek worden de voertuigen geborgen en daarna gaan we de boel repareren. 

Update 07:55 uur

Op de A15 en A27 is er nu ook lichte vertraging vanwege het extra verkeer dat de omleiding volgt. Vooralsnog hebben we het over ongeveer 15 minuten extra reistijd, dus het valt mee. 

Update 08:29 uur

De politie is nog ongeveer een uur bezig met het onderzoek. Er is een kraanwagen onderweg om na het onderzoek de vrachtwagen te bergen. 

Update 09:48 uur

We verwachten tot halverwege de middag bezig te zijn met de afhandeling van het ongeval. 

Update 10:27 uur

Nu we bezig zijn met bergen hebben weginspecteurs ook gezien dat er al vanaf vanochtend diesel lekt uit de tank van de vrachtwagen. Dit zal dus ook schoongemaakt moeten worden. 

Update 13:30 uur

Helaas gaan we 14:00 uur niet redden. Zodra we weten hoe laat de weg weer open kan, delen we dat in een nieuwe update.

Update 14:26 uur

De A2 bij knooppunt Everdingen is weer gedeeltelijk open voor het verkeer naar Utrecht. Er zijn nu nog twee rijstroken afgesloten. Na de avondspits repareren we de vangrail. Vanuit Utrecht is nog één rijstrook dicht, vanwege een voertuigbrand op de verbindingsweg naar de A27 (richting Gorinchem).

Update 14:57 uur

We plaatsen een tijdelijke vangrail (barrier) om de verkeersveiligheid te garanderen. Op een later moment repareren we de vangrail. We verwachten de overige rijstroken naar Utrecht rond 16:00 uur vrij te geven. Het verkeer vanuit Utrecht kan intussen weer gebruik maken van alle rijstroken.

Update 16:25 uur

De A2 is zojuist vrijgegeven, alle rijstroken zijn weer beschikbaar. Dit is de laatste update.

A2 richting Utrecht dicht door ongeval met vrachtwagen.

Foto: Weginspecteur William