Nieuws

A20 richting Hoek van Holland dicht door ongeval met zandwagen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Door het ongeval leiden we verkeer om vanaf knooppunt Gouwe. Als je richting Rotterdam moet, kan je Den Haag/Delft volgen en dus via de A12, A4 en A13 omrijden. Ingesloten verkeer wordt weggeleid via de afrit Nieuwerkerk aan den IJssel (17). 

Op dezelfde locatie op de A20, maar dan de andere kant op (richting Gouda), is eveneens een ongeluk gebeurd. Op deze weg is nog één rijstrook open. Dit ongeluk staat echter los van het ongeluk met de zandwagen. 

Hoe laat de weg richting Rotterdam weer open kan, is nog niet bekend. 

A20 richting Hoek van Holland dicht door ongeval met zandwagen.

Bron: Politie Den Haag

Update 16.50 uur:

De berger wordt door de politie opgehaald om door de file te komen. Daar is ook een shovel bij, om het zand van de weg te halen. We zijn sowieso tot in de avond bezig om de weg weer vrij te krijgen. 

Update 17.50 uur:

De A20 richting Gouda is vrij. Dat gaat dus om het ongeluk in de andere rijrichting dan het ongeluk met de zandwagen. De afhandeling van die situatie duurt voorlopig nog wel even. 

Update 18.30 uur:

Door het ongeval met de zandwagen en een ander incident op de A12 bij Moordrecht staat er een lange file op laatstgenoemde snelweg in de richting van Den Haag. Daarom leiden we verkeer om: 

Visualisatie van de omleiding.

Update 20.40 uur:

Het bergen is volgens planning gegaan. De weg is weer vrij en alle drukte naar aanleiding van het ongeval is voorbij.