Nieuws

A22 bij IJmuiden bezaaid met vis

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het verkeer richting Haarlem/Amsterdam leiden we vanaf knooppunt Beverwijk om via de A9 (Wijkertunnel). Wil je naar IJmuiden? Neem dan de calamiteitenboog op de A9 richting IJmuiden.

Update 13:25 uur

De schoonmaakwerkzaamheden nemen nog uren in beslag. Zoals het er nu naar uitziet, geven we de weg rond 22:00 uur weer vrij.

Tekst gaat verder onder de foto.

C63

Update 13:40 uur

De linkertunnelbuis in de Velsertunnel (A22) is inmiddels vrijgegeven voor verkeer richting IJmuiden. Weggebruikers hoeven niet meer om te rijden via de calamiteitenboog (A9).

Verkeer vanuit Beverwijk richting Amsterdam/Haarlem dient nog steeds om te rijden over de A9.

Update 14:30 uur

De schoonmaakwagen, ook wel zoab-cleaner, is aanwezig. Daarnaast is een knijperwagen en een shovel onderweg om te helpen bij het opruimen.

Update 15:15 uur

Door het ongeval is er ook een rijstrook richting Beverwijk dicht. Die moet namelijk ook schoongemaakt worden. Dit levert vooralsnog weinig tot geen vertraging op.

Update 15:29 uur

De shovel en knijperwagen spelen een belangrijke rol in de afhandeling. Zij gaan er namelijk voor zorgen dat de meeste vis van de weg wordt gehaald. Daarna komt de zoab-cleaner in actie om het wegdek met water te reinigen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Opruimen van de vis op de A22

Foto: opruimwerkzaamheden op de A22.

Update 18:56 uur

Het schoonmaken verloopt voorspoedig. We zijn nu bezig in de middenberm, daar ligt namelijk ook vis.

Daarnaast checken we het asfalt op eventuele schade. Het eerste deel ziet er goed uit en hoeft niet vervangen te worden. We controleren nu de overige 50 meter van het asfalt.

Update 21:04 uur

We zijn klaar met het opruimen en schoonmaken van de weg. Daarnaast hoeft er geen asfaltreparatie plaats te vinden. We halen de afzettingen weg en dan gaat de A22 over ongeveer een kwartier weer open bij IJmuiden. Dit is de laatste update.