Nieuws

A27 bij Hank dicht door ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het incident gebeurde aan het einde van de nacht ter hoogte van Hank. Bij het incident dat omstreeks 05:15 uur plaatsvond is een voertuig met aanhangwagen betrokken, waar een tractor op stond. Naast bergingswerkzaamheden, voeren we ook herstelwerkzaamheden uit. De vangrail is namelijk beschadigd geraakt.

Daarnaast ligt er olie verspreid over de rijbaan. We moeten de weg over ongeveer 300 meter reinigen.

Update 06:50 uur

De toerit bij Hank gaan we fysiek dichtzetten. Daarna kan het ingesloten verkeer, dat voor het incident staat, langs het ongeval rijden.

Update 07:20 uur

We hebben de weg fysiek dichtgezet Bij Hank. Zo kan het ingesloten verkeer langs het incident. Een zoab-cleaner is opgeroepen om de weg schoon te maken. Daarna kan één rijstrook open, dat zal rond 08:30 uur zijn.

De andere rijstrook blijft langer dicht vanwege herstelwerkzaamheden aan de vangrail. Ook is de mast van de verlichting beschadigd geraakt.

Update 07:51 uur

Op de A27 staat een file van ruim 6 kilometer. Vanaf Oosterhout heb je tot aan Hank een half uur vertraging. Daarom hebben we omleiding aangepast. Vanaf knooppunt Sint Annabosch kun je het beste rijden via de A58, A16 en de A15.

Update 08:53 uur

De rijstrook blijft momenteel nog dicht voor de afhandeling. De wegwerkers zijn ondertussen druk bezig met het herstellen van de vangrail. De lichtmast herstellen we vanavond. We verwachten rond 10:00 uur de weg vrij te geven.

Update 10:33 uur

We zijn bijna klaar met het herstellen van de laatste vangrail en de schoonmaakwerkzaamheden. Daarna halen we de afzetting weg. De weg gaat rond 11:00 uur weer open.

Update 10:52 uur

Het ongeval is afgehandeld en alle rijstroken zijn weer open. De omleiding is dan ook ingetrokken. Dit is de laatste update.

Voertuig tegen de vangrail aan.

Tractor op de rijbaan