Nieuws

A27 dicht door ongeluk bij Hank

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Rond 07:00 uur kwamen meerdere voertuigen met elkaar in botsing. Om hulpdiensten de ruimte te bieden, is de weg afgesloten. De politie gaat onderzoek doen naar het ongeluk en de verwachting is dat de afhandeling van het hele incident tot het middaguur duurt. Verkeer wordt vanaf knooppunt Gorinchem omgeleid via de A15, A2 en A59.

Update 07:55 uur

Er staat een file van tien kilometer voor het ongeluk. Het ingesloten verkeer dat achter het ongeluk staat, kan het incident voorlopig niet passeren. Er wordt een fysieke afzetting gecreƫerd, zodat het ingesloten verkeer veilig teruggeleid kan worden.

Dat houdt in dat een weg dicht wordt gezet door er een speciale voertuigen voor te plaatsen, zodat weggebruikers er niet meer langs kunnen. Weggebruikers richting Gorinchem moeten ook rekening houden met vertraging. Bij Oosterhout staat een kijkersfile.

Update 08:30 uur

Het onderzoek naar het ongeluk gaat nu van start. De vertraging achter het ongeluk is over 11 kilometer zo'n 75 minuten. In de andere rijrichting bedraagt de vertraging nu een half uur. Bij knooppunt Hooipolder komen weggebruikers daar in de file.

Tekst gaat verder onder de foto.

A27 bij Hank dicht

(Foto: Rob van de Goor).

Update 08:53 uur

Het ingesloten verkeer achter het ongeluk wordt weggeleid. In de andere rijrichting blijft de kijkersfile nog steeds een half uur. Ook het verkeer op de aansluitende A59 ondervindt daar verkeershinder van.

Update 10:01 uur

We hebben voor de afhandeling van het incident meer tijd nodig dan vooraf gepland. Naar verwachting is de weg om 13:00 uur weer vrij.

Het politieonderzoek naar het ongeluk is nog gaande. Zodra het ongeluk afgerond is, kan begonnen worden met bergings- en herstelwerkzaamheden. Hoe zo'n politieonderzoek in zijn werk gaat en waarom pas daarna begonnen kan worden met andere werkzaamheden, kun je in onderstaande video zien.

Tekst gaat verder onder de video.

Update 11:47 uur

Het politieonderzoek is afgerond en de bergingswerkzaamheden zijn van start gegaan. De verwachting is nog steeds dat de weg om 13:00 uur weer helemaal vrij is.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bergingswerkzaamheden op de A27

Update 12:55 uur

De bergingswerkzaamheden zijn afgerond. Bij het ongeluk is schade aan de vangrail ontstaan en bovendien olie op de weg terechtgekomen. De weg is zojuist schoongemaakt. Het herstellen van de vangrail wordt vanavond na de avondspits gedaan. Alle rijstroken zijn weer vrijgegeven voor het verkeer. Dit was de laatste update.

Schoonmaakwerkzaamheden op de A27

(Foto: Rob van de Goor).