Nieuws

A27 richting Utrecht dicht na ongeval bij knooppunt Rijnsweerd

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Verkeer richting Almere leiden we vanaf knooppunt Everdingen om via de A2, A9, A1 (volg borden Amsterdam). Ook verkeer dat naar Barneveld/Apeldoorn moet kan beter omrijden. In dat geval volg je de borden Arnhem en kom je via de A12 en A30 op je bestemming.

Meerdere voertuigen

Bij het ongeval op de A27 zijn drie vrachtwagens en meerdere personenauto's betrokken. Ook is er flinke schade aan de vangrail. Er zijn inmiddels meerdere bergers opgeroepen.

Naar verwachting gaat de afhandeling nog wel even duren. Hoe laat we de A27 weer vrij kunnen geven is nog niet bekend.

Update 08:18 uur

Op de A27 richting Gorinchem is ter hoogte van het ongeval bij knooppunt Rijnsweerd een flinke kijkersfile ontstaan. Dit levert maar liefst 85 minuten vertraging op. Omleiden heeft helaas geen zin, omdat op de omleidingsroute ook een ongeval is gebeurd.

Update 08:44 uur

We verwachten tot het eind van de middag bezig te zijn met de afhandeling van het ongeval. Dit komt mede doordat liefst 65 meter vangrail flink is beschadigd.

Update 09:18 uur

Op alle snelwegen richting Utrecht staat flinke file. Omdat de A27 dicht is, heb je ook op de A2 vanuit 's-Hertogenbosch forse vertraging. En op beide snelwegen vanuit het noorden staat ook file, net als op de A12 uit beide richtingen en de A28 vanuit Amersfoort. Kort samengevat: als je naar Utrecht reist heb je hoe dan ook vertraging.

Update 09:36 uur

Omdat het simpelweg te druk is op de A12 bij Utrecht sturen we het verkeer in beide richtingen via een andere route. Vanuit Den Haag richting Arnhem en in omgekeerde richting ben je sneller als je via de A15 rijdt.

Update 10:03 uur

De meeste verbindingswegen op het knooppunt Lunetten zijn nu weer open. Het verkeer op de A27 vanuit zuidelijke richting kan momenteel alleen nog maar gebruik maken van de verbindingsweg naar de A12 richting Utrecht en dus nog niet rechtdoor naar Almere. Verkeer op de A12 vanuit Arnhem kan ook nog geen gebruik maken van de verbindingslus richting Hilversum en Almere.

Update 10:23 uur

We verwachten rond 13:00 uur het ongeval helemaal afgehandeld te hebben en de A27 in noordelijke richting bij knooppunt Rijnsweerd weer vrij te geven.

De verbindingslus op de A12 vanuit Arnhem richting Hilversum en Almere is nu ook weer open.

Update 11:06 uur

Vanuit het zuiden is één rijstrook op de A27 voor het doorgaande verkeer nu ook vrijgegeven. De omleiding vanaf knooppunt Everdingen is ingetrokken.

Update 13:47 uur

De A27 is weer vrij bij het knooppunt Rijnsweerd. Dit was de laatste update.

incidenta27