Nieuws

A28 bij Nieuwleusen in beide richtingen dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De politie doet onderzoek naar het ongeluk, dat op zondagochtend rond 09:30 uur gebeurde. Als het onderzoek is afgerond, wordt de vangrail in de middenberm gerepareerd.

Update 11:45 uur

De weg richting Zwolle wordt nu schoongemaakt en naar verwachting is de weg om 13:00 uur weer vrij. Richting Hoogeveen blijft de weg langer dicht. We verwachten dat de A28 om 16:00 uur helemaal vrij is.

Update 11:55 uur

Verkeer richting Zwolle wordt vanaf knooppunt Julianaplein omgeleid via de A7, A6 en N50. Weggebruikers die de andere rijrichting op moeten, worden vice versa omgeleid vanaf knooppunt Hattemerbroek.

Update 12:10 uur

In de richting van Zwolle staat op dit moment zo'n 6 kilometer file met een vertragingstijd van bijna een uur. Op de A28 richting Hoogeveen staat eveneens 6 kilometer file. Weggebruikers worden geadviseerd om de omleiding te volgen.

Update 12:45 uur

Verkeer richting Zwolle hoeft niet meer via de af- en oprit te rijden. De rechterrijstrook is daar namelijk vrijgegeven.

Update 13:35 uur

Ook in de richting van Hoogeveen rijdt weer verkeer. Daar is nu alleen de linkerrijstrook nog dicht. De file neemt ook af en de omleiding is dan ook ingetrokken.

Update 14:00 uur

De herstelwerkzaamheden aan de vangrail zijn in volle gang.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Update 15:52 uur

De eerdergenoemde eindtijd van 16:00 uur wordt helaas niet gehaald. Er wordt nog hard gewerkt om de weg weer vrij te krijgen. De verwachting is dat de weg om 18:00 uur vrijgegeven wordt.

Update 17:50 uur

Ook in de richting van Zwolle zijn de werkzaamheden afgerond. In de file heeft alleen een auto pech gekregen. Omdat in de file een auto pech heeft gekregen, is de rechterrijstrook voorlopig nog dicht. Zodra de bergingswerkzaamheden zijn afgerond, wordt de weg helemaal vrijgegeven en wordt ook de omleiding ingetrokken. Dit was de laatste update.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.