Nieuws

A28 bij Zwolle dicht na ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval gebeurde rond 10:30 uur. Een busje is achterop een vrachtwagen gereden.

Verkeer richting Zwolle leiden we vanaf knp. Julianaplein om over de A7, A6 en N50 (volg Amsterdam). Verkeer richting Utrecht kan over de A7, A6 en A27.

Update 11:00 uur

De traumahelikopter is zojuist geland om assistentie te verlenen en de politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. Voor het incident staat 5 kilometer file en verkeer richting het zuiden gaat er bij Zwolle af.

Tekst gaat verder onder de foto's

htrtr_censored

wwk

Update 11:40 uur

De traumahelikopter is vertrokken en het ingesloten verkeer wordt nu weggeleid. Zodra het ingesloten verkeer weg is, worden de eerdere afzettingen afgebouwd. Als dat gedaan is worden er weer twee rijstroken vrijgegeven voor het overige verkeer. Daarnaast is de politie nog druk bezig met het ongevallenonderzoek. Weten hoe zo'n onderzoek in zijn werk gaat? Check onze podcast.

Update 12:20 uur

Het ingesloten verkeer is weggeleid en de afzettingen worden nu weggehaald. Daarna worden er weer twee rijstroken vrijgegeven richting Utrecht.

Tekst gaat verder onder de foto

a28 afbouw

Update 13:00 uur

De afzettingen zijn weggehaald en verkeer richting Utrecht kan weer over twee rijstroken rijden. Vanaf Ommen heb je nu 30 minuten extra reistijd en dat neemt af. Omrijden is niet meer nodig. Twee rechterrijstroken blijven nog afgekruist voor de verdere afhandeling van het incident. Dit duurt tot naar verwachting 14:00 uur.

Tekst gaat verder onder de foto's

njlahuiw

A278 vijr

Update 13:30 uur

Het incident is afgehandeld en de hulpdiensten zijn vertrokken. Alle rijstroken zijn weer vrijgegeven. De vertraging richting Utrecht is ook opgelost. Dit is de laatste update.