Nieuws

A28 dicht door ongeluk bij Zwolle-Zuid

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij het ongeluk dat dinsdagochtend rond 09:30 uur gebeurde, zijn meerdere voertuigen betrokken. Om hulpdiensten veilig te laten werken, is de weg bij Zwolle-Zuid afgesloten. Verkeer richting Groningen wordt vanaf knooppunt Hattemerbroek omgeleid via de N50, A6 en A7.

Update 10:12 uur

Meerdere hulpdiensten zijn nog aanwezig op de A28. Naar verwachting is de weg om 16:00 uur weer vrij. De vertraging achter het ongeluk is op dit moment 35 minuten over 4,3 kilometer.

Tekst gaat verder onder de foto.

Meerdere hulpdiensten op de A28

Update 10:40 uur

De file achter het ongeluk is nu nog 4 kilometer met een vertragingstijd van een kwartier. Op de aansluitende A50 krijgen weggebruikers te maken met een vertraging van bijna een half uur. Verkeer vanuit Utrecht wordt geadviseerd om de borden te volgen en om te rijden via de A27 en A6.

Er staat nog ingesloten verkeer achter het ongeluk. Er wordt hard gewerkt om dit verkeer zo spoedig mogelijk weg te krijgen.

Update 11:10 uur

Het ingesloten verkeer wordt weggeleid. De politie gaat onderzoek doen naar het ongeluk en de weg blijft voorlopig vanaf knooppunt Hattemerbroek dicht.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Update 12:05 uur

Het ingesloten verkeer is weggeleid en het politieonderzoek is inmiddels afgerond. Er wordt nu begonnen met de bergingswerkzaamheden.

Update 12:55 uur

Ook de bergingswerkzaamheden zijn afgerond. Eerder dan verwacht is de weg weer vrijgegeven. Dit was de laatste update.