Nieuws

A29 in beide richtingen dicht vanwege ongeluk

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij het ongeluk dat rond 11:40 uur gebeurde, werd de weg op last van de hulpdiensten in beide richtingen afgesloten. Verkeer richting het noorden wordt vanaf knooppunt Sabina omgeleid via de A59, A17, A16 en A15. Weggebruikers in de andere rijrichting volgen vanaf knooppunt Vaanplein de omleidingsroute vice versa.

Update 12:07 uur

Er staat ingesloten verkeer achter het ongeluk. Er wordt hard gewerkt om dit verkeer zo snel mogelijk weg te leiden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ongeluk A29

Update 12:30 uur

Weggebruikers die vanuit de Belgische grens komen en richting Rotterdam rijden, krijgen vanaf knooppunt Galder het advies om via de A58, A27 en A15 te rijden.

Op de omleidingsroute is het namelijk al drukker dan normaal en bovendien is op de A16 bij Dordrecht in de richting van Rotterdam een rijstrook dicht vanwege een vrachtwagen met pech. De file is daar nu 4,5 kilometer met een vertragingstijd van 20 minuten.

Tekst gaat verder onder de foto.

A29

Update 12:57 uur

In de rijrichting van Bergen op Zoom is de weg weer vrijgegeven. In de andere rijrichting wordt het verkeer nu weggeleid. De afhandeling van het ongeluk gaat nog enkele uren duren. Naar verwachting wordt de weg om 17:00 uur vrijgegeven.

Update 13:45 uur

Het ingesloten verkeer is op de A29 is weggeleid. Op de A17 ondervinden weggebruikers wel hinder van het ongeluk. Omdat dit de omleidingsroute is voor de afgesloten Heinenoordtunnel was het hier al drukker dan normaal. De file is op dit moment 5 kilometer. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft op X (voorheen Twitter) een update gedeeld over de afhandeling van het ongeluk.

Tekst gaat verder onder de tweet.


Update 14:49 uur

De afhandeling is in volle gang. Zo gaat een asfaltdeskundige de schade aan het wegdek inspecteren, vanwege diesellekkage van de vrachtwagen.

Update 15:12 uur

De afhandeling duurt langer dan verwacht. Momenteel wordt de lading gecontroleerd leeggemaakt. Daarna gaan we aan de slag met bergingswerkzaamheden. We verwachten de weg aan het begin van de avond vrij te geven.

Update 17:44 uur

De lading is inmiddels gecontroleerd leeggemaakt. We zijn nu bezig met bergen en de zoab-cleaner gaat het asfalt reinigen. Daarnaast blijkt het wegdek beschadigd te zijn en dat gaan we herstellen. Dit betekent dat de weg tot ongeveer 01:00 uur dicht blijft.

Tekst gaat verder onder de foto.

bergingsauto

Update 20:29 uur

De bergings- en schoonmaakwerkzaamheden zijn afgerond. De beschadigde stukken wegdek worden opnieuw geasfalteerd. Deze werkzaamheden zijn zojuist begonnen. Omdat de schade aan het asfalt groter is dan verwacht, zal de weg nog tot ongeveer 03:30 uur dicht blijven.

Tekst gaat verder onder de foto.

Asfalteringswerkzaamheden op de A29

Update 21:45 uur

Op de A29 ze nog druk bezig met het asfalteren van het beschadigde wegdek. Dit is de laatste update.

Asfaltering A29