Nieuws

A4 dicht tussen Markiezaat en Belgische grens na ongeval vrachtwagens

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Door de aanrijding lag er veel poeder op de rijbaan, waarop is besloten om de weg volledig af te sluiten vanaf knooppunt Markiezaat richting de Belgische grens. Al snel is de ZOAB-cleaner opgeroepen om het wegdek te reinigen. De vrachtwagen die stilstond op het moment dat deze werd aangereden, is aan de verkeerszijde opengereten, zoals te zien is op onderstaande foto. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Vrachtwagen A4 Markiezaat

Bron: @Wis_Jeroen.

Het poeder dat na het ongeval op de rijbaan terecht is gekomen is titaniumdioxide. Titaniumdioxide is een mineraal dat UV-stralen weerkaatst en daarom als zonbescherming wordt ingezet en veelal in zonnebrandcrème zit. 

Omleiding

Voor het verkeer richting de Belgische grens is een omleiding ingezet vanaf knooppunt Markiezaat. Het verkeer kan de borden Breda volgen en rijden over de A58, A16 en E19. 

Tweet Markiezaat A4

Afhandeling en verwachte eindtijd

De andere kant op, richting knooppunt Sabina, kon het verkeer blijven rijden. Rond 08:30 uur zijn we gestart met het schoonmaken van de linkerrijstrook, zodat het ingesloten verkeer via de linkerrijstrook hun weg kan vervolgen. Inmiddels zijn die schoonmaakwerkzaamheden afgerond. De bergingswerkzaamheden zijn afgerond en de weg is rond 13:00 uur weer vrijgegeven.