Nieuws

Weekend: A4 dicht tussen Delft en knooppunt Benelux

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Tijdens de afsluiting vervangen we het huidige asfalt voor stiller asfalt. Dit zorgt voor een forse afname van geluid. Vanaf 2024 hopen we ultra stil asfalt te kunnen gebruiken. Rijden over dat wegdek produceert maar liefst de helft minder geluid dan het stilste asfalt dat we op dit moment ter beschikking hebben. 

Wat is er precies afgesloten?

  • De rijbaan is in zuidelijke richting¬†dicht tussen de oprit Delft (14) en het knooppunt Benelux. Daarbinnen vallen ook de tunnelbuizen van de Beneluxtunnel in de richting van Europoort.
  • Op het knooppunt Kethelplein zijn de verbindingswegen vanaf de A20 naar de A4 richting Europoort dicht. Dit geldt voor zowel het verkeer vanuit Hoek van Holland als vanuit Rotterdam.
  • De oprit Schiedam-Noord, de op- en afrit Vlaardingen-Oost en de afrit Pernis zijn dicht.
    Let op! De verbindingswegen en de op- en afritten zijn op vrijdag al vanaf 21.00 uur afgesloten.

Omleidingen

Vanaf de N211, N223 en N486
Rijd je normaal gesproken over de N211, de N223 en de N486 over de A4 richting Europoort? Dan rijd je nu ook de A4 op, maar verlaat je de snelweg bij Delft (afrit 14). Je moet vervolgens over de N470 naar de A13. Daar rijd je in de richting van Rotterdam. Bij de A20 aangekomen volg je de borden Gouda tot aan het knooppunt Terbregseplein. Vervolg je weg over de A16 richting Breda. Bij het knooppunt Ridderkerk-Noord kies je dan voor de A15 richting Maasvlakte/Europoort.

Vanuit Den Haag, Leiden, Schiphol of Amsterdam
Kom je vanuit Den Haag, Leiden, Schiphol of Amsterdam? Dan word je bij het knooppunt Prins Clausplein omgeleid over de A13.

Vanuit Gouda
Verkeer vanaf de A20 naar Rotterdam-Zuid en Maasvlakte/Europoort wordt omgeleid via de A16 en de A15.

Vanuit Hoek van Holland
Kom je vanuit Hoek van Holland, dan blijf je de A20 richting Gouda volgen en kies je bij het knooppunt Terbregseplein voor de A16. Via de Van Brienenoordbrug en de A15 rijd je dan via de zuidkant van Rotterdam weer richting de Maasvlakte en Europoort.

Kun je dit nou allemaal niet onthouden? Geen nood, want de omleidingen staan ook op de borden aangegeven.