Nieuws

A50 naar Arnhem dicht door vrachtwagenbrand bij Apeldoorn

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Verkeer wordt vanaf knooppunt Hattemerbroek omgeleid. Vanaf daar kun je via de A28 en A1 alsnog richting Apeldoorn. Op de borden volg je dan Amersfoort. We leiden het ingesloten verkeer terug via Apeldoorn-Noord. 

De brandweer is aanwezig om de brand te blussen. Dat blijkt echter nog niet zo makkelijk, omdat de vrachtwagen vol zit met rubberen platen. De weg blijft daarom voorlopig nog dicht.

Update 17:40 uur

Op de andere weghelft van de A50, richting Zwolle dus, staat nu een kijkersfile van zo'n 4 kilometer. 

Update 17:52 uur

De vrachtwagen moet geleegd worden, om daarna het voertuig te kunnen bergen. Een behoorlijke klus, die waarschijnlijk de hele avond gaat duren. 

Update 18:54 uur

De brandweer is nog altijd aan het blussen. Zodra het kan, wordt de lading overgeheveld in containers, die op de weg komen te staan. Nadat alles veilig is verwijderd wordt het voertuig geborgen. Daarna moeten we het asfalt repareren. Hoe erg de schade precies is, weten we pas zodra het voertuig van de weg is. 

Update 19:39 uur

Uiteraard gaan we veilig om met de inhoud van de vrachtwagen. De restanten vallen onder de noemer 'gevaarlijke stoffen', waardoor we het gaan afvoeren in speciale bakken. 

Update 21:50 uur

We zijn bezig met bergen. We verwachten de weg rond middernacht vrij te kunnen geven. 

Update 06:06 uur

Om 00:30 vannacht is de weg vrijgegeven. Het blusschuim dat nog in de berm ligt, wordt na de ochtendspits verwijderd. Dit was de laatste update.

Foto: Ben de Bruijn, Rijkswaterstaat