Nieuws

A50 in beide richtingen dicht door brandende trailer

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Voor beide richtingen is er een omleiding ingesteld. Verkeer richting Arnhem wordt vanaf knooppunt Ekkersweijer omgeleid over de A2, A15 en A50. Het verkeer dat de andere kant op rijdt, richting Eindhoven, kan vanaf knooppunt Valburg over de A15 en A2.

Tekst gaat onder de foto verder.

tweet brand trailer a50

Afhandeling

De trailer is gevuld met verfgerelateerde goederen en kan om die reden niet met water worden geblust. Het verkeer dat in de file staat, mag vanwege deze situatie nog niet langs het incident. 

Update 15:54 uur

Het verkeer richting Eindhoven kan hun weg weer vervolgen, de weg is die kant op weer vrij. Verkeer richting Arnhem kan zo weer over de linkerrijstrook rijden.

Update 16:47 uur

De asfaltschade is na de brand dusdanig en moet worden hersteld. De verwachting is dat dit tot in de nacht kan gaan duren.

Update 16:58 uur

Het ingesloten verkeer richting Arnhem wordt over de linkerrijstrook weggeleid. De weg blijft voor overig verkeer dicht.

Update 18:22 uur

4 vaten die in de trailer zaten, worden nu geborgen. We verwachten tot 05:00 uur vannacht bezig te zijn met de afhandeling van het incident.

Update 19:29 uur

Het herstellen van het asfalt heeft nogal wat voeten in de aarde. De onderlaag van het asfalt moet namelijk vervangen worden. Dat betekent dat eerst de bovenlaag moet worden gefreesd. Dit neemt tijd in beslag. Het gaat in totaal om 160m² asfalt.

Update 20:08 uur

Vanwege de werkzaamheden die plaats moeten vinden om het asfalt van de A50 te vervangen, is de verwachte eindtijd bijgesteld naar 11:00 uur morgenochtend.

Update 21:58 uur

Morgenochtend na 06:00 uur volgt in dit artikel een nieuwe update.

Update 06:01 uur

De afgelopen nacht is het nieuwe asfalt aangebracht. We verwachten de weg om 06:30 uur weer vrij te kunnen geven.

Update 07:14 uur

De weg is weer vrij.