Nieuws

A50 richting Apeldoorn 16 dagen afgesloten voor werkzaamheden

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De A50 krijgt tussen Arnhem en Apeldoorn nieuw asfalt. Daarnaast voeren we op het 21 kilometer lange traject andere werkzaamheden uit, zoals onder meer het vervangen of vernieuwen van de vangrail, het herstellen van voegovergangen en het aanbrengen van markeringen.

Meer werk in minder tijd

Met een volledige afsluiting van zestien dagen kunnen we in verhouding meer werk doen in minder tijd. Hierdoor is de hinder voor de weggebruiker het meest beperkt. Ook kunnen we tijdens een aaneengesloten periode de veiligheid voor de weggebruiker en de mensen die aan het werk zijn beter waarborgen dan bij kortstondige wegafsluitingen.

Wat betekent dit voor jou?

Vanaf vrijdag 5 augustus 20:00 uur tot maandag 22 augustus 05:00 uur is de weg dicht tussen de knooppunten Waterberg en Beekbergen. Van vrijdag 12 augustus 20:00 uur tot maandag 15 augustus 06:00 uur is de aansluiting Arnhem-Noord op de A12 afgesloten voor verkeer vanuit de richting van Duitsland.

Verkeer dat op de A50 tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg in de richting van Arnhem rijdt, ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Tekst gaat verder onder het filmpje.

Hoe leiden we je om?

Verkeer dat vanuit Arnhem en Nijmegen komt en richting Apeldoorn wil, wordt vanaf de knooppunten Waterberg en Grijsoord omgeleid via de A12, A30 en A1. Weggebruikers in de richting van de Achterhoek of Twente, rijden vanaf knooppunt Oud-Dijk in noordelijke richting via de A18/N18. Lokaal verkeer wordt via gele borden omgeleid.

Pas je reisgedrag aan

We adviseren weggebruikers om – waar mogelijk – tijdens de werkzaamheden het reisgedrag aan te passen. Werk thuis, als dat kan of maak gebruik van het openbaar vervoer. Lukt dit niet, reis dan buiten de spits. Het is ook verstandig om voor vertrek de actuele verkeerssituatie te checken zodat je niet onnodig in de file terecht komt.