Nieuws

A50 richting Apeldoorn dicht door gekantelde vrachtwagen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

We leiden verkeer in die richting om vanaf knooppunt Waterberg. Via de A12, A30 en A1 (borden Utrecht/Barneveld) kom je zo alsnog op je bestemming.

De afhandeling gaat zeker enkele uren duren.

Update: 10:58 uur

Het ingesloten verkeer wordt nu langs de plaats van het ongeval geleid. De weg blijft verder vooralsnog dicht totdat alles afgehandeld en opgeruimd is.

Tekst gaat verder onder de foto.

ingesloten verkeer A50

Foto door weginspecteur Peter.

Update 11:16 uur

De afhandeling gaat waarschijnlijk tot eind van de middag duren. Niet alleen de vrachtwagen moet namelijk geborgen worden, ook de berm moet gesaneerd worden vanwege dieselverontreiniging. We verwachten daarom dat de weg tot 17:00 uur dicht blijft.

Tekst gaat verder onder de foto.

XXs

Update 14:31 uur

Het saneren van de berm blijkt lastiger dan gedacht. Dit kan alleen vanaf de rijbaan gebeuren en omdat er kabels door de grond lopen kan er niet gegraven worden. Er komt daarom een zuigvoertuig om de verontreinigde grond af te zuigen in plaats van uit te graven. Er wordt gekeken of dit na de avondspits kan om zo het verkeer minder tot hinder te zijn.

Ondertussen is de shovel bijna klaar met de inhoud van de gekantelde wagen opruimen. Als dit gebeurd is kan begonnen worden met het bergen van de vrachtwagen. Deze zal met een kraan rechtop gezet worden en daarna afgevoerd worden door de berger.

Tekst gaat verder onder de foto.

C61


Update 15:43 uur

De bergers zijn momenteel druk bezig om het voertuig rechtop te zetten. Door het ongeval staat in de richting van Arnhem een kijkersfile. Weggebruikers hebben vanaf Loenen ruim 20 minuten vertraging. Ook op de aansluitende A12 dienen weggebruikers rekening te houden met extra reistijd.

Tekst gaat verder onder de foto.

berging A50

Update 16:50 uur

Het voertuig is door de hulpdiensten rechtop gezet. Rond 18:00 uur verwachten we één rijstrook vrij te geven voor verkeer richting Apeldoorn.

Tekst gaat verder onder de foto.

C52

Update 18:55 uur

Tekst gaat verder onder de tweet.

Update 19:45 uur

De weg is weer helemaal vrij. We trekken de omleiding richting Apeldoorn in omdat de vertraging op de A12 en A50 afneemt. Later op de avond, of vannacht, moeten er nog wel herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Actuele info daarover via onze website. Dit is de laatste update.