Nieuws

Weekendafsluitingen op A20 en A59 voor wegonderhoud

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Zo is de A20 richting Gouda dicht tussen de knooppunten Terbregseplein en Gouwe. Als je vanaf de A16 naar Gouda wil, zal je een andere route moeten kiezen. Je kan bij het knooppunt Terbregseplein namelijk niet de A20 richting Gouda op.

Wat gaan we doen en wanneer?

Van vrijdag 3 juli 22.00 uur tot maandag 6 juli 05.00 uur en van vrijdag 10 juli 22.00 uur tot en met maandag 13 juli 05.00 uur sluiten we de rijbaan richting Gouda om grootonderhoud te plegen aan het asfalt en de voegovergangen. We brengen meteen het nieuwe geluiddempende tweelaags ZOAB aan. De opritten naar de A20 richting Gouda, de verzorgingsplaats De Vink en het tankstation zijn al om 21.00 uur afgesloten. 

Omleidingen

Omdat we de rijbaan afsluiten zorgen we uiteraard wel voor de nodige omleidingen. Wil je vanuit het westen naar Gouda of Utrecht? Dan leiden we je om vanaf het knooppunt Kethelplein én vanaf het knooppunt Kleinpolderplein. Kom je uit zuidelijke richting? Dan geldt de omleiding vanaf het knooppunt Ridderkerk-Zuid.

A59 naar Den Bosch

Ook werken we aan het asfalt van de A59 van Zonzeel richting Den Bosch. Daarvoor zullen we de rijbaan richting Den Bosch afsluiten tussen Waalwijk en het knooppunt Empel. Deze werkzaamheden starten een uurtje eerder dan die van de A20, namelijk vrijdag 3 juli om 21.00 uur. Ook hier kun je maandagochtend om 05.00 uur weer van de rijbaan gebruikmaken.

Langere reistijd

We leiden je via de zuidkant of de noordkant om vanaf het knooppunt Hooipolder. De omleidingsroutes worden voor de beide werkzaamheden op de elektronische borden boven de weg aangegeven. Houd daarbij wel rekening met een langere reistijd die kan oplopen tot een half uur.