Nieuws

A6 bij Lelystad richting Emmeloord dicht door een ongeluk

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeluk bij de Ketelbrug gebeurde even voor 13.30 uur. Aangezien het ongeluk impact heeft op het verkeer richting Emmeloord is er een grootschalige omleiding ingezet. Weggebruikers kunnen vanaf knooppunt Muiderberg Amersfoort/Zwolle volgen (A1, A28, N50). Weggebruikers die al op de A6 rijden, kunnen bij Lelystad-Noord eraf. Daar worden ze lokaal omgeleid (U18).

De weg blijft zeker nog een paar uur dicht. Dit komt onder meer door een politieonderzoek en het bergen van de voertuigen. Daarnaast moet eventuele schade aan het wegdek worden hersteld.

Het is ook wat drukker op de A1 bij knooppunt Hoevelaken vanuit Amsterdam richting Amersfoort. Dit komt omdat men de omleiding volgt. De drukte op de A1 komt ook mede door een eerder ongeval op de aansluitende weg (A28).

Update:

16.25 uur: het ingesloten verkeer op de snelweg wordt spoedig teruggeleid. 
17.20 uur: de weg is weer vrijgegeven voor het verkeer.

Eerder ongeval vanmiddag

Eerder vandaag was de A6 (een stuk noordelijker) ook dicht. Dit kwam door een ongeval met meerdere voertuigen bij St. Nicolaasga richting Emmeloord. Het ongeluk gebeurde omstreeks 12.00 uur. Het verkeer werd daarom vanaf knooppunt Joure omgeleid (A7, A32, A28, N50). Na 14.15 uur is de weg weer vrijgegeven.

(Foto van het ongeval bij St. Nicolaasga. Gemaakt door RicardoVeenMedia)

a6