Nieuws

A6 bij Muiderberg dicht na ongeluk vrachtwagen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeluk is gebeurd op de verbindingsweg van de A1 vanuit Amsterdam naar de A6 richting Lelystad. Hierdoor is het momenteel niet mogelijk om vanuit Amsterdam de A6 op te gaan. Verkeer kan keren bij afrit Gooimeer (6). Verkeer vanuit de richting Amersfoort kan de A6 wel op. 

Update 6:45 uur

De rechterrijstrook wordt zo snel mogelijk weer vrijgegeven. De andere twee blijven voorlopig dicht. Naar verwachting blijven deze rijstroken zeker tot de middag dicht voor het bergen van de vrachtwagen en het repareren van de vangrail.

Update 7:10 uur

De rechterrijstrook is weer open voor verkeer. Als de kraan komt om de vrachtwagen te takelen, moet de weg weer even volledig dicht.

Update 8:45 uur

De kraan is ter plaatse. Het is gelukkig niet nodig om de weg volledig te sluiten, er blijft een rijstrook beschikbaar voor verkeer vanuit Amsterdam naar de A6 richting Lelystad. Er is genoeg ruimte om de vrachtwagen te bergen. 

Update 9:45 uur

De berging van de vrachtwagen is in volle gang. Verkeer vanuit Amsterdam richting de A6 heeft wel wat vertraging doordat er maar een rijstrook beschikbaar is. Er staat file van Muiden tot knooppunt Muiderberg. 

Update 11:50 uur

Het bergen van de vrachtwagen is nog bezig. Inmiddels is de wisselbaan geopend voor verkeer vanuit Amsterdam naar de A6 richting Lelystad. We willen daarnaast zo snel mogelijk een extra rijstrook openen.

Update 12:45 uur

De vrachtwagen staat weer met alle wielen op de grond. De tweede rijstrook blijft nog zeker 45 minuten dicht.

Update 13:08 uur

De berger is nu aanwezig om de vrachtwagen aan te koppelen en mee te nemen. Intussen vernieuwen we meteen de vangrail zodat straks alles weer veilig is. Je moet nog rekening houden met file en een extra reistijd van zo'n haf uur.

Update 15:10 uur

De weg is weer vrij.