Nieuws

A67 bij Geldrop bezaaid met slachtafval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Rond 16:45 uur ging het mis. Een vrachtwagen gevuld met slachtafval verloor zijn lading, waardoor de gehele rijbaan onder kwam te zitten. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. De weg zal eerst flink gereinigd moeten worden voordat verkeer er weer langs kan. Het is nog onbekend hoe lang dit gaat duren.

Rijkswaterstaat heeft een omleiding ingezet. Verkeer richting Eindhoven wordt vanaf Venlo omgeleid via de A73 en A2.

Update 17:05 uur

Volgens eerste inschattingen betreft het zo'n 10 ton slachtafval. De A67 richting Eindhoven is daarom tussen Asten en het knooppunt Leenderheide afgesloten. Ook is een ZOAB cleaner onderweg. De opruimwerkzaamheden zullen tot ruim na de avondspits gaan duren. Daarna moet wellicht ook het asfalt hersteld worden.

slachtafval A67 geldrop

Tekst loopt door onder afbeelding

Update 17:56 uur

Inmiddels zijn we volop bezig met het terugleiden van het ingesloten verkeer. Er wordt zo snel mogelijk een rijstrook vrijgemaakt bij het incident zodat het ingesloten verkeer ook aan de voorkant weggeleid kan worden. Daarna gaan we verder met opruimen en schoonmaken. De weg blijft zeker de rest van de avond dicht. Omrijden kan via de A73 en A2.

omleiding a67 via a73 en a2

Update 20:25 uur

De opruim- en schoonmaakwerkzaamheden en bergingswerkzaamheden zijn in volle gang. Naar verwachting gaat de afhandeling van het incident tot 02:00 uur duren. Dit was de laatste update.

C60