Nieuws

A67 bij Someren dicht na meerdere ongevallen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

In de file van het ongeval gebeurde even later een tweede ongeval waarbij in elk geval twee vrachtwagen betrokken zijn. Een traumahelikopter is opgeroepen. Ook wordt door de politie een ongevalsonderzoek ingesteld. Mede hierdoor zal de weg vermoedelijk nog tot na de spits dicht blijven. Verkeer wordt omgeleid via de A2 en A73.

Update 16:00 uur:

Het ingesloten verkeer wordt zo snel mogelijk weggeleid. Op de A67 richting Eindhoven staat een kijkersfile.

Update 16:30 uur:

Het politieonderzoek is begonnen en de verwachting is dat dit tot ongeveer 19:00 uur duurt. Daarna moeten de betrokken voertuigen geborgen worden. We verwachten dat de weg om 20:30 uur weer vrij is. Weggebruikers worden geadviseerd om de omleiding te blijven volgen en rekening te houden met extra reistijd.

Update 16:44 uur:

Op de aansluitende A2 staat zo'n 14 kilometer file, die begint bij knooppunt Batadorp. Het wegleiden van het verkeer dat achter het ongeluk op de A67 staat, is in volle gang.

Update 17:20 uur:

De file op de A2 is gegroeid naar 16 kilometer met een vertragingstijd van ongeveer 70 minuten. Op de A67 zijn de bergers al aanwezig bij het ongeval. Zodra het politieonderzoek is afgerond, kunnen zij aan de slag gaan. Waarom zij moeten wachten tot het onderzoek gedaan is, kun je horen in deze podcast.

Update 18:52 uur:

Inmiddels wordt het ingesloten verkeer niet alleen aan de achterkant, maar ook vooraan weggeleid. Via de linkerrijstrook worden weggebruikers om het ongeval heen gestuurd. Zodra alle voertuigen weggeleid zijn, wordt begonnen met de bergingswerkzaamheden.

Update 20:38 uur:

Alle voertuigen zijn geborgen. De weg is gereinigd en de vangrail hersteld. Zowel de linker- als rechterrijstrook zijn weer vrijgegeven. Ook de afzetting bij knooppunt Leenderheide is weggehaald. De weg is vrij. Dit was de laatste update.

Verkeer wordt weggeleid van de A67