Nieuws

A7 bij Drachten dicht na ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Rond 10:40 uur gebeurde het ongeval waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn. De politie, brandweer en ambulance zijn aanwezig voor een veilige afhandeling. Ook is de berger opgeroepen om de betrokken voertuigen mee te nemen.

Tekst gaat verder onder de foto

Ongeval A7

Update 10:52 uur

De A7 in de richting van Groningen is dicht ter hoogte van knooppunt Drachten. Ook de verbindingslus vanaf de N31 vanuit Leeuwarden richting de A7 is dicht. Het verkeer richting Groningen wordt vanaf knooppunt Heerenveen omgeleid via de U-52 route.

Update 10:56 uur

Meerdere hulpdiensten zijn aanwezig en de traumahelikopter is net geland.

Tekst gaat verder onder de foto

Overzichtsfoto A7

Update 11:19 uur

De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. Benieuwd waarom de politie dat doet en naar welke sporen ze zoeken? Hieronder hoor je meer over het politieonderzoek op de snelweg.

Tekst gaat verder onder de video

Update 12:11 uur

Het verkeersongevallenonderzoek op de A7 is door de politie afgerond. De berger is inmiddels begonnen met het bergen van de betrokken voertuigen.

Tekst gaat verder onder de foto

Bergingswerkzaamheden A7

Update 12:19 uur

De schoonmaakmachine is begonnen met het reinigen van het wegdek. Door het ongeval ligt er een modderspoor op wegdek en er is brandstof gelekt.

Tekst gaat verder onder de video

Beeld: reinigen wegdek op de A7

Update 12:42 uur

We zijn eerder dan verwacht klaar met de afhandeling van het ongeval op de A7. De weg en verbindingslus zijn beide vrijgegeven. Het volgen van de omleiding is niet langer nodig. De huidige vertraging richting Groningen is 30 minuten, maar dit zal snel afnemen.

Dit is de laatste update.